Voorhouter Stan van Bladeren heeft met de beloften van Ajax met 2-2 gelijk gespeeld tegen de reserves van Olympique Lyon. De keeper die bij Foreholte z’n carrière begon, maakte de negentig minuten vol. Van Bladeren is met Ajax naar Lyon gevlogen voor twee oefenduels tegen de nummer vier van Frankrijk van het afgelopen seizoen.

Ajax kwam vlak voor rust op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Aldo Kalulu. Kort na rust voorkwam de Voorhouter met een katachtige reflex de 2-0 voor de Fransen. In de tweede helft herpakte Ajax zich en kwam het op gelijke hoogte via Václav Černý. Frankie de Jong wist de beloften van Ajax zelfs na een uur spelen op een 1-2 voorsprong te zetten.

Fransman Kalulu bracht vijf minuten voor tijd met zijn tweede goal de eindstand van 2-2 op het scorebord. De 19-jarige doelman was kansloos op de beide Franse goals.

Bij het ‘reserve-elftal’ van Ajax stonden Klaas Jan Huntelaar en David Neres in de basis. Dinsdagavond spelen de hoofdmachten tegen elkaar. Die wedstrijd begint om 21.00 uur en is live te volgen op Ziggo Sport. Van Bladeren is reservedoelman voor dat duel.

Update:
Van Bladeren heeft ook in het tweede duel van de avond tegen Olympique Lyon minuten gemaakt. Na ruim zeventig minuten voetbal kwam de 19-jarige doelman in het veld voor Benjamin van Leer. De hoofdmacht van Ajax stond op dat moment al met 1-0 achter. Drie minuten na de invalbeurt van Van Bladeren verdubbelde Amine Gouiri de score: 2-0. De Fransman kon van dichtbij binnen tikken en liet daarmee de Voorhouter kansloos. De 2-0 bleek ook de eindstand.