Een aderlating voor Valken ’68. De Valkenburgers kunnen namelijk voorlopig niet beschikken over Lars van Bommel. Een MRI-scan heeft woensdag uitgewezen dat de vaste waarde zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en schade aan zijn meniscus heeft opgelopen. 

De aanvaller liep zijn blessure twee weken geleden op in het duel tegen DSO. Nadat hij een puike eerste helft op de mat had gelegd, moest hij vlak na rust noodgedwongen geblesseerd het veld af. In eerste instantie leek er bij de dokter niet veel aan de hand, maar in het ziekenhuis wees een MRI het tegenovergestelde uit.

Speciale behandeling
Maandag gaat Van Bommel op gesprek om te kijken of hij voor een speciale behandeling in aanmerking komt. ,,In het Hagaziekenhuis is er een optie waarbij je binnen binnen drie weken geopereerd moet worden. Dan wordt de kruisband weer aan elkaar gemaakt, in plaats van vervangen of verwijderd”, vertelt hij. Deze methode is in Zwitserland ontwikkeld en wordt inmiddels ook in Den Haag uitgevoerd. ,,Samen met een sportarts gaan we bepalen hoe we alles gaan doen”, aldus Van Bommel.

Foto: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)