Slechts 20 jaar is Dario van Breukelen pas. Hij doet z’n werk achterin bij SJC zonder poespas. Z’n relatief onopvallende rol is juist z’n sterke kant. Van Breukelen is een pure verdediger. Fysiek sterk en uitgerust met een goede koptechniek. Het word vaker over hem en z’n collega-verdediger Nick Lim gezegd: ‘het duo speelt met zoveel vertrouwen achterin, dat het net lijkt alsof ze al jaren op de Lageweg hun werk doen’.

En dat terwijl de twee heren elkaar deze zomer pas voor het eerst ontmoette. Van Breukelen kwam over van Forum Sport, Lim van Jong FC Utrecht. Maar de twee heren blijken elkaar ontzettend goed aan te voelen op het voetbalveld. ,,We vullen elkaar aan”, ziet ook Van Breukelen. ,,Ik ben vooral de echte verdediger. Nick is meer de voetballer van ons. Hij dribbelt vaker in.”

Scherp getraind
Met de twee jonge verdedigers achterin heeft SJC de één na minst gepasseerde verdediging van de Hoofdklasse A. ,,Het gaat lekker”, is de verdediger blij. ,,Tegen Be Quick 1887 was het een moeilijke pot vorige week, maar wonnen we ‘m alsnog in de blessuretijd. Ik merk dat misschien juist daardoor de motivatie nog groter is om goed te beginnen zondag tegen Hollandia, de nummer één. Er werd echt scherp getraind deze week.”

,,Ze gebruiken ook video-analyse bij SJC. Dat is helemaal super.”

Sowieso is de verdediger ‘happy’ met de trainingsarbeid die wordt geleverd in Noordwijk. Hij voelt de progressie die hij zelf maakt en stapjes die ook de groep zet. ,,De training is zo anders als bij Forum Sport, waar ik vandaan kom. Ik ben onwijs blij met deze jonge trainer (Florian Wolf, red.). Hij let echt op specifieke taken die mij als verdediger beter maken.”

,,Ze gebruiken ook video-analyse bij SJC. Dat is helemaal super. Je kan dan heel goed zien welke fouten je tijdens een wedstrijd maakt, bijvoorbeeld in de opbouw. Zo bekijk je dan samen welke andere keuzes je had moeten maken. Omdat je het op beeld ziet, is het veel duidelijker waar je aan moet werken.”

Dario van Breukelen maakte tegen Be Quick 1887 z’n eerste competitietreffer

Z’n overstap naar SJC is tot nu toe dus een ‘goednieuwsshow’. ,,Aan het begin vond ik het allemaal nog best spannend hoor. SJC was toch iets nieuws. Ik moest ook mijn plekje verdienen. Maar het gaat super. De beleving bij SJC is een stuk anders dan bij Forum Sport. Er zijn altijd best veel supporters aanwezig om ons aan te moedigen bij thuiswedstrijden. Alles is goed geregeld en de trainingen zijn goed.”

,,Als we met elkaar trainen of in de bus zitten. Dan praat iedereen met elkaar. Als één grote groep.”

Ook wist Van Breukelen vrij snel z’n plekje te vinden binnen de selectie. Met Mostava Frederik had hij al een teammaatje van Forum Sport met wie hij samen richting Noordwijk trok. Ook op de Lageweg kan hij het goed vinden met jongens als Nigel Hardenberg, Billy Tavares, Derrin Wijdenbosch of Levy van Nispen. ,,Maar eigenlijk kan ik de hele selectie opnoemen.”

,,Als we met elkaar trainen of in de bus zitten. Dan praat iedereen met elkaar. Als één grote groep. We spelen spelletjes of zitten wat te kletsen. Ook op de training kunnen we feedback van elkaar hebben. Iedereen wil elkaar beter maken.”

Kampioenschap
Loopt alles dan zo gesmeerd dat SJC openlijk moet uitspreken een gooi te doen naar de titel? Waar trainer Wolf vooral mikt op de top 5, gooit Van Breukelen er nog een schepje bovenop. ,,Met onze kwaliteiten moeten we in de top 3 kunnen eindigen. Maar eigenlijk hoop ik zelfs op een kampioenschap. Ik vind zondag wel een leuk potje, tegen de nummer één. Het is dan wel op gras, maar we moeten vooral uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Als we dat doen, heb ik vertrouwen dat we die wedstrijd gaan winnen.”

Foto’s: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Strooker zet handtekening voor seizoen nummer zeven op Middelmors’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys