In Voorhout staat de herfstzon feller aan de hemel te branden dan de afgelopen jaren. De gedeelde koppositie met HVV voelt gelukzalig bij Foreholte. Toch zijn ze op Sportpark Elsgeest nog niet helemaal tevreden met het vertoonde spel, bemerkte Joost van Dam. De rechtsback was tegen Stompwijk ’92 (2-3 overwinning) met twee goals en een assist de belangrijkste man van het veld. Maar, vond hij, dit Foreholte had nog veel beter voor de dag kunnen komen.

,,We zijn nog steeds met elkaar aan een team aan het bouwen. Dat gaat steeds iets meer de goede kant op. Toch kunnen we als team nog beter voetballen.” Ook in Stompwijk bleek dat er nog wat kanttekeningen aan de ploeg van Frank Bloemheuvel zaten. De ploeg domineerde zestig a zeventig minuten lang, maar kreeg het in de slotfase alsnog onnodig moeilijk.

Onnodig
De Voorhouters kwamen via Van Dam uit een corner in de eerste helft op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Sam Lemmers de score op aangeven van de rechtsback. In de tweede helft liet de koploper van de Tweede Klasse de thuisploeg terugkomen. Stompwijk’92 kwam na een uur spelen op 1-2. Nadat Foreholte via andermaal Van Dam de ploeg weer op verschil van twee doelpunten zette, maakten de Stompwijkers de laatste goal van de wedstrijd.

,,De trainer koos er nu voor om mij weer als rechtsback neer te zetten. Hij wilde wat meer creativiteit op het middenveld.”

,,Echt, het werd nog onnodig spannend. Nergens voor nodig als je zeventig minuten lang gedomineerd hebt. Maar we sleepten ‘m er uiteindelijk wel uit. Dat zegt wel wat over ons team van dit moment. Vorig jaar was ons dat misschien niet gelukt. Nu wel.”

De frisse start van de Voorhouters is mede te danken aan de trainerswissel van afgelopen zomer. Na vier jaar Marcel IJzendoorn, die daar prima werk had verricht, leek de chemie vorig jaar een beetje uit te zijn gewerkt. De ploeg bungelde lang onderaan op de ranglijst, maar redde het vege lijf, door zich in de slot van de competitie alsnog veilig te spelen.

,,Er is een aantal nieuwe spelers bijgekomen. Sommige jongens hebben weer andere posities. Dat is wennen, maar gaat steeds beter.” Ook Van Dam zelf speelde de afgelopen weken op een andere positie dan hij gewend was. De rechtsback stond de laatste paar wedstrijden als middenvelder op het veld.

Geluk
,,De trainer koos er nu voor om mij weer als rechtsback neer te zetten. Hij wilde wat meer creativiteit op het middenveld. Ik vond die vorige positie leuk, maar het was wel zoeken. In de jeugd heb ik daar wel gevoetbald, maar in de laatste jaren stond ik toch altijd rechtsback.”

Met twee goals en assist lijkt die positie de komende weken wel weer te worden ingevuld door Van Dam. ,,Toegegeven, mijn twee goals kwamen uit twee corners, en de assist viel toen ik een keer mee opkwam. Daar moet je ook wat geluk mee hebben. Maar het is absoluut lekker. Bij de senioren heb ik nog nooit twee keer in één wedstrijd gescoord.”

,,Ik vind het wel tof dat het nu een keer op zaterdag wordt gespeeld als experiment.”

Met de gedeelde koppositie in handen gaat Foreholte met een prima gevoel richting de komende twee wedstrijden; thuis tegen  het ‘bevriende’ ROAC en uit tegen Teylingen. Hoewel beide duels rood staan omcirkelt in de Voorhoutse agenda’s, is de derby tegen Teylingen degene waar het meeste prestige op het spel staat, weet ook Van Dam.

,,Dat zijn de mooiste potjes van het seizoen. Ik vind het wel tof dat het nu een keer op zaterdag wordt gespeeld als experiment. Ik vind het vooral leuk dat we nu met z’n allen in de kantine een drankje kunnen doen. Het is toch op een zaterdag. Ik heb er zin in.”

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Binnendijk (JOHAN Sports): ,,Het verschil wordt juist gemaakt bij de intensiteit; het aantal sprintjes en de acceleratie”‘ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO