Tot zijn grote teleurstelling is er volgend seizoen in de A-selectie van FC Rijnvogels geen plaats meer voor Robbert van Delft. De Rijnsburgse aanvaller vond al snel weer een nieuwe uitdaging: Valken ’68. ,,Ik wil toch nog een keer proberen te slagen bij een eerste elftal”, stelt de 28-jarige Van Delft.

,,Valken maakte meteen een goede indruk. Ik heb een prettig gesprek gehad met de nieuwe trainer Gerard de Geus”, vertelt Van Delft. ,,Valken ’68 is een gezellige, maar ook ambitieuze club en heeft een talentvolle selectie. Bovendien speelt er een goede vriend van mij (Lex Heemskerk). Hij heeft mij niet over hoeven halen, want het gevoel was goed.”

Valken ’68 meldde met Van Delft een opvolger voor Jaber Akhrif (naar Noordwijk) te hebben gevonden. Zelf ziet de nieuwkomer dat anders. ,,Jaber is een echte 10. Ik ben juist een 9, die ook aan de zijkanten kan spelen. Natuurlijk kan ik ook op 10 uit de voeten, maar dan zou ik het heel anders invullen dan Jaber. Eigenlijk is het jammer dat hij weggaat. Voor mij was het ideaal geweest om met zo’n type achter me te spelen.”

Geen zeurpiet

Tussen zijn nieuwe en huidige club ligt hemelsbreed slechts een aantal kilometer verschil. Rauw op zijn dak kwam de boodschap van FC Rijnvogels dat er volgend seizoen in het kader van verjonging geen plek voor hem meer is in de A-selectie. ,,Het was geen unaniem besluit”, weet Van Delft. ,,Ik begrijp het ook niet echt. Ze weten heel goed wat ze aan mij hebben. Ik ben iemand die altijd zijn uiterste best doet en niet zeurt als ik bij het tweede mee moet doen. Al met al heb ik weinig minuten gemaakt. Vorig seizoen begreep ik dat wel, toen werden we kampioen. Maar dit seizoen had de trainer best wat vaker mogen wisselen.”

Van Delft vindt Rijnvogels en Valken in zekere zin met elkaar te vergelijken. ,,Rijnvogels haalde, en doet dat eigenlijk nog steeds, spelers uit tweede elftallen. Valken heeft hetzelfde idee en werkt ook met spelers uit de regio. Het is een ambitieuze club. Ze zijn snel van de Derde naar de Eerste Klasse gegaan. Ik zie het als een uitdaging om op dit niveau te gaan spelen. Wie weet kunnen we een periode pakken en doorstoten naar de Hoofdklasse.”

Voor zijn verblijf op de Kooltuin speelde Van Delft altijd voor Rijnsburgse Boys. ,,Ik heb acht jaar in het tweede met mijn vrienden gespeeld en we pakten eigenlijk ieder seizoen wel een prijs. Ik dacht er eigenlijk nooit over om weg te gaan. Opeens gingen er toch een paar spelers weg. Toen Rijnvogels voor mij kwam, begon ik ook te twijfelen of ik het toch niet eens moest proberen. Op dat moment speelden bij Rijnvogels met Niels Hogewoning en Joey Zandbergen twee goede vrienden van mij. Hoewel ik het super naar mijn zin heb, is het sportief niet geworden wat ik ervan verwacht had.”

Foto: Piet van Kampen

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)