Na langer dan een jaar revalideren stond hij er eindelijk weer. Mike van den Ban maakte in de derby tussen Rijnsburgse Boys en vv Katwijk (1-2) zijn rentree bij de oranjehemden. De middenvelder scheurde een jaar geleden in de KNVB-bekerwedstrijd tegen VVSB zijn voorste kruisband en stond afgelopen zaterdagmiddag weer op het veld. 

Kort na rust mocht de middenvelder warmlopen. Constant keek Van den Ban naar de bank met de gedachten: ‘mag ik al?’ Een kwartier voor tijd was het zover. Onder luid applaus van het Katwijkse publiek mocht de nummer tien van Katwijk zijn rentree maken. Al dat harde werken tijdens zijn revalidatie werd eindelijk beloond.

Na de wedstrijd had de Haarlemmer de grootste glimlach van iedereen. Niet alleen de drie punten zorgden voor blijdschap bij hem, maar ook zijn rentree was reden voor een feestje. Eindelijk mocht Van den Ban weer doen wat hij het allerleukste vindt: voetballen.

Revalidatieproces
,,Toen ik langs de kant klaar stond om in te vallen, ging er wel heel veel door mij heen”, zei de hoofdpersoon over comeback. ,,Wat er door mij heen ging? Eigenlijk mijn gehele revalidatieproces. In een flits kwam alles nog een keertje voorbij. Dat was wel even raar, maar ik ben blij dat ik weer terug ben.”

Iedereen was blij voor de oud-speler van Koninklijke HFC. Zijn teamgenoten, de staf, de supporters. Echt iedereen. Ook Cees Bruinink liet na afloop direct zijn licht schijnen over de middenvelder. ,,Mike heeft hier zo hard voor gewerkt. Hij verdiende het om zijn rentree te maken en daarom ben ik zo blij voor die jongen.”

,,Het zal niet gemakkelijk worden om terug te komen in de ploeg, maar ik ga er wel alles aan doen.”

Wereld van verschil
In de tussentijd is er veel veranderd voor Van den Ban. Hij raakte geblesseerd in een periode dat alles bijna perfect liep bij de Katwijkers. De ploeg stond toen met een ruime marge bovenaan in de Tweede Divisie onder leiding van Dick Schreuder. Nu, een jaar later, lijkt de wereld heel anders.

,,Voor mij is het nu het allerbelangrijkste om weer volledig wedstrijdfit te worden en om ritme op te doen. Het was inderdaad een vreemd jaar. Elke keer als ik naar de training ging, zag ik die gasten wel, maar uiteindelijk gingen zij naar het trainingsveld en ik naar de behandelingskamer. Het was af en toe wel vrij eenzaam, maar ik probeerde me te blijven focussen op mijn herstel. Ik ben in ieder geval weer blij dat ik kan spelen.”

Voorlopig zal de oud-jeugdspeler van HFC Haarlem zich richten op het met de week fitter worden. Van den Ban raakte geblesseerd met een vaste basisplaats bij Katwijk, maar moet nu weer op nul beginnen. ,,Daarom is het voor mij ook belangrijk om ritme op te doen. Het zal niet gemakkelijk worden om terug te komen in de ploeg, maar ik ga er wel alles aan doen.”

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Katwijk zegeviert ook zonder Mengerink op De Middelmors (plus video’s)’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 24 nov.
GVVV14.30VVSB
Jong FC Groningen14.30Noordwijk
FC Lisse14.30Eemdijk
SC Feyenoord14.30Ter Leede
Swift14.30FC Rijnvogels
Te Werve14.30Valken '68
Zwammerdam14.30Van Nispen (zat.)
Blauw-Zwart14.30VVSB (zat.)
Stormvogels VVIJ14.30Kagia
Quick Boys15.00Achilles '29
FC Lienden15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Scheveningen
SJC18.00Hoek
Zo. 25 nov.
Hillegom14.00AFC '34
KDO14.00Foreholte
RVC '3314.00Teylingen
Graaf Willem II/VAC14.00Van Nispen (zon.)
Alphen14.00Warmunda