Jack van den Berg draaide er slechts anderhalf uur na het bericht over het ontbinden van zijn contract niet omheen. Vanaf minuut één had hij moeite om z’n draai te vinden in Katwijk. De uiteindelijke breuk, in onderling overleg, was ‘goed zo’.

In februari werd de 59-jarige trainer door Katwijk gepresenteerd als opvolger van Dick Schreuder. Katwijk stond op dat moment nog bovenaan in de Tweede Divisie, maar speelde al niet meer zo dominant als dat het aan het begin van het seizoen wel deed. De club stond in het najaar van 2017 nog wel fier bovenaan, maar zag de voorsprong langzaam slinken. In februari was dat niet anders.

Hosanna
,,Het was een moeilijk moment om in te springen. Katwijk speelde op dat moment al niet echt top meer en het was moeilijk om dat om te keren. Daarnaast hing een gedeelte van de groep nog best aan Schreuder. Die hadden een hele goede relatie met elkaar. Natuurlijk hebben we in die tijd ook nog de vreselijke situatie rondom Sander Molenaar gehad.”

,,De klik met de selectie is nooit helemaal optimaal geweest.”

Al met al moest de oud-trainer van onder andere Barendrecht en ASWH alle zeilen bijzetten om het seizoen goed af te sluiten. Hoewel hem dat met Katwijk lukte, de oranjehemden werden immers kampioen van de Tweede Divisie, voelde hij dat hij de groep nooit volledig uit z’n hand kon laten eten.

,,De klik met de selectie is nooit helemaal optimaal geweest”, verzucht Van den Berg. ,,Iedere trainer wil slagen. En het is twintig jaar hosanna geweest bij Barendrecht en ASWH. Zoiets als dit wil je niet, maar je loopt er een keer tegenaan. Het is niet leuk. Maar ik ben nooit echt honderd procent ‘happy’ geweest. En dat voelde iedereen.”

,,Beetje bij beetje voelde je de onvrede groeien.”

Volgens de trainer hebben de huidige prestaties niks te maken de uiteindelijke breuk tussen de twee, een scheiding die overigens oprecht in goed overleg is gegaan. ,,Ik moet wel zeggen dat afgelopen zaterdag (2-4 verlies tegen Excelsior Maassluis red.) echt heel teleurstellend was. Maar die verlenging tegen Heerenveen was daar zeker debet aan.”

Berichtjes
,,Dan ga je met elkaar in gesprek en daarna is het wel in een stroomversnelling gegaan. Beetje bij beetje voelde je de onvrede groeien. Het is jammer, maar goed zo. De hele avond heb ik berichtjes gekregen, waarin mensen mij sterkte wensen en vertellen dat ze me snel weer langs de lijn willen zien. Voorlopig moet ik daar nog niet aan denken”, glimlacht Van den Berg toch nog tot besluit.

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Exit Van den Berg: contract trainer in onderling overleg ontbonden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA