"banner

Met de week komt het horrorscenario dichter bij voor Hillegom: degradatie. De ploeg van Bas Naber moet één plek stijgen om een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie, maar zonder drie punten lukt dat niet. Concurrent NVC schijnt overigens te stoppen met het zondagvoetbal en heeft al weken geen wedstrijd gewonnen. Alleen lijkt hetzelfde fenomeen zich af te spelen bij de Hillegommers waar ook al weken geen overwinning valt bij te schrijven. Op bezoek bij AFC’34 werd er wederom verloren: 1-0. 

Met nog twee wedstrijden voor de boeg moet er minimaal één keer gewonnen worden. Het gat met de ploeg uit Naarden is maar twee punten en dus weet het elftal van Naber wat hen te doen staat. ,,De wedstrijd tegen AGB van volgende week kunnen we gerust de wedstrijd van het jaar noemen”, zei een teleurgestelde Danny van den Berg na afloop.

Gehavend Hillegom
Overigens waren de voortekenen al niet gunstig voor de Hillegommers. Spelmaker en clubtopscorer Jeroen Dedel ontbrak vanwege een schorsing en ook Mike van Veen en doelman Daan Ruigrok waren afwezig. Komende week zal de ploeg wederom gehavend zijn, want in Alkmaar werd er de nodige schade geleden.

,,Volgens mij kreeg hij daarna op de bank zelfs nog een keer rood, dus wellicht heeft hij zijn laatste wedstrijd al gespeeld.”

,,Ronald Turenhout kreeg twee keer geel en moest er dus vanaf. Volgens mij kreeg hij daarna op de bank zelfs nog een keer rood, dus wellicht heeft hij zijn laatste wedstrijd al gespeeld. Verder kreeg Frank de Groot zijn vijfde gele kaart van het seizoen, dus ook hij is er niet bij.”

‘Degradatieseizoen’
En dus speelt er zich een heus ‘degradatieseizoen’ af bij Hillegom. Blessures, schorsingen en hopeloos uit vorm. Zomaar wat beschrijvingen die de ploeg kenmerken in deze voetbaljaargang. Daarnaast was het ontbreken van Dedel een cruciale factor tegen AFC’34, want de blauw-witten kwamen amper tot kansen.

,,We verpesten het gewoon zelf. We hebben genoeg kwaliteit om erin te blijven, dus als we degraderen krijgen we dat ook te horen.”

,,Ze zetten toch altijd een mannetje extra op Jeroen”, ging Van den Berg verder. ,,Je weet dat Dedel elke wedstrijd wat creëert en dat misten we vandaag. Al moet ik eerlijk zeggen dat het voor mijn gevoel er niet in zat. Ik ben er zelf na twintig minuten spelen vanaf gegaan, omdat ik last had van een blessure, maar op de bank had ik niet het geloof dat het goed zou komen.”

Vijf potjes
Kort na de rust maakte de thuisploeg de enige treffer van de wedstrijd. Sercan Yilmaz was de doelpuntenmaker. De bezoekers bleken niet in staat om de achterstand om te buigen. ,,Het is niet meer zo dat wij ver door een ondergrens zakken. We halen gewoon een gemiddeld niveau en dat was vandaag ook zo. Ik denk dat zij verdiend hebben gewonnen. Over negentig minuten spelen, waren zij gewoon gevaarlijker.”

Nog twee potjes. Twee finales. Eerst tegen AGB en daarna reist de ploeg naar Leiden af om het tegen FC Boshuizen op te nemen. ,,Ik moet je eerlijk zeggen dat ik naar het einde van het seizoen snak. Het zijn hopelijk nog vijf potjes, maar dan ben ik ook wel echt blij als dit seizoen erop zit. Vorig seizoen hebben we enorm veel mazzel gehad en dat weten we. We verpesten het gewoon zelf. We hebben genoeg kwaliteit om erin te blijven, dus als we degraderen krijgen we dat ook te horen.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Kagia rendeert nog beter met zijn eigen Tadic


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)