De ontlading was groots op sportpark De Roodemolen, nadat aanvaller Joey van den Berg de 2-0 raak schoot. De aanvaller is een jongen van de club en straalde van oor tot oor na het laatste fluitsignaal. Eindelijk was het dan gelukt. Het kampioenschap in de Hoofdklasse A werd eindelijk binnengehaald door de Sassenheimers. De Sassenheimer was na afloop dan ook opgelucht dat de titel binnen was.

,,We zaten er al zo lang op te wachten”, begint de doelpuntenmaker. ,,Eindelijk is die dan binnen. In de winterstop dachten we er nog niet aan, omdat we een grote achterstand hadden, maar we bleven ervoor vechten. Ik ben zo blij dat we deze over de streep hebben getrokken en dat we die schaal eindelijk binnen hebben.”

Afscheid
Van den Berg is komend seizoen geen speler meer van Ter Leede. De spits gaf eerder in het seizoen aan te willen vertrekken bij de hoofdklasser en vond onderdak een paar kilometer verderop. Hij speelt volgend seizoen namelijk voor SJC. Afscheid nemen met een prijs doet hem dan ook erg goed.

,,Er is geen mooier afscheid dan dit”, gaat hij verder. ,,Het had zuur geweest als het niet was gelukt.” Tot slot vertelt de nieuwbakken aanvaller van SJC over hoe hij de kampioenswedstrijd heeft ervaren. ,,Ik heb nog nooit zoveel mensen gezien hier. Echt fantastisch om dit mee te maken.”

Het gehele interview met Joey van den Berg is hieronder te luisteren

Foto: Hans Schalk

Lees ook:Quick Boys plaatst zich voor nacompetitie na winst op ONS Sneek


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)