Voor velen zal het uitduel tussen RVVH en Ter Leede een ‘tussendoortje’ zijn geweest. Een wedstrijd als alle anderen in aanloop naar het echte spektakel: de nacompetitie ter promotie naar de Derde Divisie. Voor aanvaller Joey van den Berg werd het absoluut geen tussendoortje. De Sassenheimer eiste een hoofdrol op in Ridderkerk en tankte daarmee vertrouwen voor zichzelf, maar ook voor de groep. Tegen RVVH werd het 0-5.

Het team van trainer Henk Wisman toonde met die vijfklapper tegelijkertijd vormbehoud in aanloop naar de play-offs. Een belangrijk gegeven voor een voetballer, beaamt de 21-jarige aanvaller. ,,Voor elk team in de nacompetitie is het seizoen lang geweest. Maar juist hoe je als ploeg met de druk om kan gaan en het vertrouwen dat je hebt, kunnen van doorslaggevende factor zijn.”

Daarin spelen volgens de jonge aanvaller voetballers als Rob Zandbergen, Stefan Kraaijvanger of Mike Boelee een grote rol binnen Ter Leede. ,,Sowieso denk ik dat onze ploeg met die druk om kan gaan. Maar het zijn wel jongens die de ervaring hebben van het spelen van wedstrijden onder die druk. Die het team op sleeptouw nemen.”

,,Vorig jaar had nog z’n ups en z’n downs. Dit jaar is wel een beetje het jaar van mijn doorbraak geworden.”

In Ridderkerk deed Van den Berg dat zelf. De jongeling maakte zelf twee goals en had een groot aandeel in de 0-2, die uiteindelijk werd gemaakt door Jeffrey Bok. ,,Het was een wedstrijd waarin we zelf geen enkel moment in de problemen zijn geweest. Tja, vlak na rust kwamen we wel wat onder druk te staan, maar toen stonden we al met 0-2 voor. Toen het 0-3 werd was het helemaal klaar.”

Kruisbanden
Daarmee zette hij voor zichzelf ook een goede prestatie neer tegen de nummer één-na-laatst uit de Hoofdklasse. ,,Twee jaar geleden scheurde ik mijn kruisbanden. Dat was daarna een jaar van revalideren. Vorig jaar had nog z’n ups en z’n downs. Dit jaar is wel een beetje het jaar van mijn doorbraak geworden. Voor dit moment is de competitie mooi afgesloten zo.”

,,Het is vooral mentaal belangrijk om goed die nacompetitie in te gaan. De kracht is bij elke ploeg minder.”

Helemaal een einde aan de competitie is er nog (lang) niet voor Ter Leede. Vanaf 29 mei begint de nacompetitie en dan hopen de Sassenheimers een ticket te bemachtigen voor de Derde Divisie. ,,Als ploeg hebben we uitgesproken om na het verloren duel tegen Noordwijk, in ieder geval met elkaar een goede reeks neer te zetten. Dat is ons aardig gelukt.”

,,In de nacompetitie zelf gaat het om de vorm van de dag. Maar als je zo’n goede reeks al in de benen hebt, dan is dat makkelijker voortzetten in de play-offs straks. Zoals ik net al zei is het vooral mentaal belangrijk om goed die nacompetitie in te gaan. De kracht is bij elke ploeg minder. Na volgende week moet de knop om en moeten we er staan.”

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Van Eeuwijk doet ‘Suarezje’ in Hardenberg’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)