,,Laten we proberen deze vibe vast te houden”, zegt Mark van den Boogaart. De middenvelder van Rijnsburgse Boys zag zijn ploeg op bezoek bij GVVV knap met 1-0 winnen. Raily Ignacio tekende al vroeg voor de enige treffer. De tweede opeenvolgende zege betekent dat de Uien stijgen naar plek zes.

,,We hebben als team gestreden. En als je er hard voor werkt, verdien je iets. Dat was deze keer drie punten”, zegt de middenvelder. Rijnsburgse Boys wist vooraf al dat er iets te halen viel bij de runner-up van vorig seizoen. GVVV had drie keer op rij verloren. ,,De kans om ze een keer te pakken was dus nu.”

De eerste kans was evenwel voor de thuisploeg. Uit een vrije trap ging de bal maar net naast. Even daarna sloeg Ignacio wel toe. ,,Een mooie aanval. Raily stond geen buitenspel en maakte hem goed af”, beschrijft Van den Boogaart. Dat het bij één treffer voor Ignacio bleef, was wonderlijk. De spits speelde sterk en creëerde zelf een aantal goede kansen, maar een tweede doelpunt leverde het niet op.

Niet gevaarlijk

Na de rust drong de thuisclub wel aan, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Gescoord werd er niet meer op het Panhuis, waardoor Rijnsburgse Boys zijn tweede zege op rij boekte. ,,Hoe anders zag de wereld er twee weken geleden uit”, vraagt Van den Boogaart zich af. De middenvelder denkt hardop terug aan de twee smadelijke nederlagen tegen ONS Sneek en Hoek. ,,Wat als we ook die hadden gewonnen? Maar daar moeten we niet naar kijken. Wat telt is deze overwinning. Achterom kijken heeft namelijk nooit zin.”

Van den Boogaart heeft het vizier alweer op volgende week staan. ,,Hier mogen we even van genieten. Maar vanaf maandag moeten we ons weer richten op Barendrecht. Dat wordt moeilijk zat. Het is nu niet opeens dat het super loopt. We moeten hard aan de bak. De zesde plek zegt ons niets. Het gat naar onderen is ook nog niet groot.”

[youtube id=”UKIk4mTTTBA” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude