,,Laten we proberen deze vibe vast te houden”, zegt Mark van den Boogaart. De middenvelder van Rijnsburgse Boys zag zijn ploeg op bezoek bij GVVV knap met 1-0 winnen. Raily Ignacio tekende al vroeg voor de enige treffer. De tweede opeenvolgende zege betekent dat de Uien stijgen naar plek zes.

,,We hebben als team gestreden. En als je er hard voor werkt, verdien je iets. Dat was deze keer drie punten”, zegt de middenvelder. Rijnsburgse Boys wist vooraf al dat er iets te halen viel bij de runner-up van vorig seizoen. GVVV had drie keer op rij verloren. ,,De kans om ze een keer te pakken was dus nu.”

De eerste kans was evenwel voor de thuisploeg. Uit een vrije trap ging de bal maar net naast. Even daarna sloeg Ignacio wel toe. ,,Een mooie aanval. Raily stond geen buitenspel en maakte hem goed af”, beschrijft Van den Boogaart. Dat het bij één treffer voor Ignacio bleef, was wonderlijk. De spits speelde sterk en creëerde zelf een aantal goede kansen, maar een tweede doelpunt leverde het niet op.

Niet gevaarlijk

Na de rust drong de thuisclub wel aan, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Gescoord werd er niet meer op het Panhuis, waardoor Rijnsburgse Boys zijn tweede zege op rij boekte. ,,Hoe anders zag de wereld er twee weken geleden uit”, vraagt Van den Boogaart zich af. De middenvelder denkt hardop terug aan de twee smadelijke nederlagen tegen ONS Sneek en Hoek. ,,Wat als we ook die hadden gewonnen? Maar daar moeten we niet naar kijken. Wat telt is deze overwinning. Achterom kijken heeft namelijk nooit zin.”

Van den Boogaart heeft het vizier alweer op volgende week staan. ,,Hier mogen we even van genieten. Maar vanaf maandag moeten we ons weer richten op Barendrecht. Dat wordt moeilijk zat. Het is nu niet opeens dat het super loopt. We moeten hard aan de bak. De zesde plek zegt ons niets. Het gat naar onderen is ook nog niet groot.”

[youtube id=”UKIk4mTTTBA” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)