FC Rijnvogels kon de volle buit zaterdag niet op De Kooltuin houden. De wedstrijd in de Hoofdklasse tegen Smitshoek eindigde in een 1-1 gelijkspel. Volgens verdediger Dirk-Jan van den Oever toonde de puntendeling enerzijds een groei van het elftal aan, maar anderzijds hadden de Katwijkers meer moeten brengen tegen de opponent uit Barendrecht. De oud-speler van Rijnsburgse Boys was dan ook duidelijk na de wedstrijd. ,,Als we hogerop willen, moeten we dit soort wedstrijden winnen.” 

De roodhemden hebben de ambitie uitgesproken om dit seizoen in de top drie mee te draaien.  ,,Als je daar eindigt, dan is de kans groot dat je een periodetitel pakt of dat je promoveert, dus daar moeten we voor gaan en daar hebben we ook genoeg kwaliteit voor.” Na zes wedstrijden staat de formatie van Jimmy Simons op de vierde plek met elf punten. ,,We zijn prima begonnen aan het seizoen, vind ik.”

Niet scherp voor de goal 
Tegen Smitshoek klapte de thuisploeg er volledig op, maar het resulteerde niet in een driepunter. Volgens de Katwijker lag dat aan het vizier voor de goal. ,,We kregen echt genoeg kansen, maar maakten er maar eentje. Dat is eigenlijk dit seizoen het probleem. We hebben met Jaap van Duijn iemand die goed in vorm is en bijna elke wedstrijd voor ons scoort. Max van Steen zit op dit moment in een iets mindere periode en dat kan gebeuren. Verder missen we Arno Dijkstra wegens een blessure. Naast Jaap zullen er ook andere jongens moeten opstaan.”

,,We hebben eigenlijk één kans weggegeven en die ging erin. Dat was eigenlijk het grote verschil.”

Aanvallend loopt het dus nog niet optimaal bij de ploeg van Simons, maar verdedigend stond het wel goed. Tegen de Barendrechters werd de nul weliswaar niet gehouden, maar er werd tevens weinig weggegeven volgens Van der Oever. ,,Ik vond ons het eerste kwartier wat minder. We hadden moeite met de manier waarop zij speelden. We hebben eigenlijk één kans weggegeven en die ging erin. Dat was het grote verschil.”

Stappen in de goede richting
Dat het achterin organisatorisch goed staat, heeft volgens de vleugelverdediger te maken met het vorige seizoen van de Katwijkers. Die verliep vrij kleurloos en leverde een plek in de middenmoot op in de Hoofdklasse. Voor het elftal zelf, was het beter om een ‘tussenjaar’ te hebben. ,,We hebben vorig seizoen heel veel aandacht besteed aan de verdedigende patronen bij ons. Ik vind dan ook dat wij stappen in de goede richting zetten. Ik heb het idee dat we op de goede weg zijn en dat iedereen weet wat die moet doen.”

,,Met alle respect voor een ploeg als Smitshoek, maar ik heb die potjes wel gezien.”

Een treffer in de tweede helft van Van Duijn zorgde er in ieder geval voor dat er een puntje werd gepakt tegen Smitshoek. Het resultaat was niet hetgeen waar men op had gehoopt op De Kooltuin, maar een punt is een punt. ,,Vorig seizoen hadden we dit soort wedstrijden in de slotfase laten liggen. Dat is de groei die wij als ploeg hebben gemaakt. Wij willen zo snel mogelijk omhoog. Met alle respect voor een ploeg als Smitshoek, maar ik heb die potjes wel gezien.”

Foto: Piet van Kampen

Lees ook:Kaabouni over klik met Van Duijn: ,,Zoiets voel je ontstaan”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO2-2SJC
Foreholte 4-0VV Wilhelmus
Hillegom 4-0HMSH
Teylingen 0-0HVV
VVH/Velserbroek 4-1Van Nispen (zon.)