Na de winterstop speelde Dirk-Jan van den Oever bijna alle competitiewedstrijden voor Rijnsburgse Boys, terwijl de 25-jarige middenvelder na de eerste seizoenshelft al had besloten om naar FC Rijnvogels te verkassen. De rasechte Rijnsburger kwam in de laatste maanden van 2017 weinig in het stuk voor bij de ploeg van trainer Pieter Mulders. Dat hij in één keer weer belangrijk was voor de tweededivionist, deed hem onlangs even twijfelen aan zijn keuze voor de Katwijkse hoofdklasser.

,,Er was interesse uit de Bollenstreek, vanuit de Tweede en Derde Divisie”, vertelt Van den Oever. ,,Daar heb ik over nagedacht, omdat ik nu alles speel op het hoogste amateurvoetbal. Dan is Rijnvogels twee stappen omlaag, maar ik heb toch besloten om het gewoon te doen. Die keuze heb ik destijds gemaakt en daar sta ik nog steeds achter. Het is dichtbij en ik had daar het beste gevoel.”

,,Het is een leuk en gezellig team en de vereniging is warm. Ik kon het niet maken om ineens een andere keuze te maken. Dat zeiden anderen ook tegen mij. Afgelopen week heb ik pas besloten om definitief naar Rijnvogels te gaan. Ik hoop daar in ieder geval veel aan spelen toe te komen.”

,,Ik kreeg er geen vertrouwen van en hij toonde ook geen interesse in mijn kwaliteiten.”

Naar een club buiten de Bollenstreek wilde hij in ieder geval niet. ,,Nee, waarom zou ik? Er zijn spelers van buiten die speciaal naar deze regio komen vanwege de mooie sfeer bij de clubs, met veel supporters enzo. Dan ga ik toch niet weg hier?”

Geen interesse
Van den Oever kwam dit seizoen in actie tijdens vijftien competitieduels voor de ‘Uien’, waarvan de meeste dus gespeeld in de tweede seizoenshelft. Alsnog bij zijn liefde Rijnsburgse Boys blijven, dat zat er volgens hem niet meer in. ,,Nee, ik wilde weg.”

,,Ik heb gesproken met de nieuwe trainer (Wilfred van Leeuwen, red.) en toen kreeg ik niet bepaald de hoop dat ik volgend seizoen veel zou spelen. Ik kreeg er geen vertrouwen van en hij toonde ook geen interesse in mijn kwaliteiten. Dan houdt het op. Het is jammer, maar het is ook mooi om het ergens anders te proberen.”

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Ampong: ,,Voor we gingen praten, leken de kaarten al geschud”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)