Pieter van der Breggen blijft FC Rijnvogels trouw. De middenvelder heeft zijn contract aan de Kooltuin verlengd. Van der Breggen kwam anderhalf jaar geleden in het kielzog van trainer Hein van Heek over van Voorschoten ’97. Zijn goede prestaties bij Rijnvogels bleven niet onopgemerkt. Onder meer landskampioen Katwijk hengelde naar zijn diensten.

,,Ik heb het gevoel dat we aan iets moois bezig zijn”, verklaart Van der Breggen. ,,De sfeer binnen de hele club is uitstekend. We staan elf punten los en heb ik zin om met de groep de uitdaging in de Hoofdklasse aan te gaan.” Het moge duidelijk zijn: Van der Breggen houdt alvast rekening met een stap hogerop. ,,We hebben een stabiele groep. Dit mag niet meer fout gaan.”

Juist vanwege de zeer waarschijnlijke promotie heeft Van der Breggen besloten Rijnvogels trouw te blijven. De interesse van Katwijk kwam volgens hem ‘op het verkeerde moment’. ,,Ieder ander jaar had ik er waarschijnlijk geen seconde over nagedacht en had ik direct mijn handtekening gezet. Het telefoontje van Katwijk heeft me gesterkt in de gedachte dat ik het ooit wil proberen, maar nog niet volgend seizoen.”

Met zijn 24 jaar heeft Van der Breggen nog een heel voetballeven voor zich. ,,Dit is eigenlijk pas het derde seizoen dat ik serieus op niveau speel”, zegt hij. Hij verruilde tweeënhalf jaar geleden Berkel voor Voorschoten ‘97. ,,Elk jaar heb ik me verder ontwikkeld. Ik hoop en denk dat ik dat de komende jaren ook ga doen. De rek is er nog lang niet uit.”

Van der Breggen tot besluit: ,,Ik heb goede hoop dat we in de Hoofdklasse goed mee kunnen. We hebben veel kwaliteit en vrijwel iedereen blijft. We zullen niet meedoen om de titel, maar ik verwacht dat wij zeker goed gaan meedraaien.”

Foto: website Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN