,,Het was niet super, maar ook niet slecht”, stelde Sander van der Horst over de wedstrijd van FC Rijnvogels tegen RVVH. ,,We hebben heel gedisciplineerd gespeeld tegen een listige ploeg als RVVH, toch één van de kandidaten voor de bovenste plaatsen. Ik denk dat 0-0 een terechte uitslag is.” 

,,De eerste helft hadden wij de controle en kwamen zij er niet echt aan te pas”, stelt Van der Horst. ,,Na rust gingen zij wat opportunistischer spelen en probeerden zij sneller de lange bal achter onze defensie te leggen. Daar hadden wij het lastig mee. Jongens als Martha en Pattinama blijven toch gevaarlijk. Uiteindelijk heeft Martha een grote kans gekregen en wij eentje via Martin Onderwater. Verder waren het vooral mogelijkheden. Voor de neutrale toeschouwer was het misschien geen leuke wedstrijd, maar daar hebben wij maling. Wij moeten punten sprokkelen.”

Van der Horst vond dat Rijnvogels het punt moest koesteren. ,,Ik had het er met Remco Mentink over, verslaggever van RTV Katwijk. Die vond het slecht. Daar was ik het niet mee eens. Maar misschien is dat wel een compliment voor Rijnvogels. De mensen gaan meer van ons verwachten. Na die goede start was het allemaal hosanna, maar wij als groep deden daar niet aan mee. We wisten dat we scherp moesten blijven. We hebben laten zien dat we tegen iedere tegenstander goed meekunnen, maar we moeten wel als team blijven opereren.”

Rijnvogels pakte na nederlagen tegen Ter Leede en Noordwijk weer eens een punt. De Kooltuinbewoners staan met veertien punten nog net in het linkerrijtje. Van der Horst kijkt al uit naar de volgende wedstrijd, over twee weken bij SHO. ,,Dat wordt een heel belangrijk potje. Bij winst zetten we SHO op negen punten en kunnen we naar boven kijken. Als we verliezen komen zij op drie punten en zullen we naar beneden moeten kijken.”

Foto: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude