Na de goede competitiestart met drie overwinningen op rij, leed FC Rijnvogels zaterdag op bezoek bij Heinenoord de eerste nederlaag van het seizoen: 2-1. Na het gelijke spel van vorige week tegen XerxesDZB een nieuwe tegenvaller voor de Katwijkers. ,,Een hele zure nederlaag”, zegt aanvoerder Sander van der Horst. ,,Als wij ons normale niveau halen, horen we hier te winnen, maar het liep niet.”

Net zoals vorige week tegen de Rotterdamse ploeg acteerde de Katwijkse formatie onder de maat. ,,De eerste tien minuten waren nog aardig, maar daarna zakten we te ver weg. We hadden het heel moeilijk.” Rijnvogels kwam al redelijk vroeg op achterstand omdat het zelf niet liep op te letten toen de thuisploeg een korte corner nam en daarvan profiteerde. ,,Dat mag natuurlijk niet gebeuren. We stonden gewoon te slapen.”

In het vervolg hadden de bezoekers het moeilijk met de gastheren die heerlijk vanuit de leunstoel alles konden bekijken. De 2-0 viel dan ook uit de counter. ,,Een mooie goal hoor”, toont Van der Horst zich sportief. ,,Ze speelden dat heel goed uit. Je weet dat zij het sowieso al heerlijk vinden om vanuit de omschakeling toe te slaan en met een voorsprong op zak, zakken ze nog meer terug.”

Na de rust vonden de bezoekers een keer een gaatje in de muur van de thuisploeg. De aansluitingstreffer van Jaco van der Bent een paar minuten voor tijd viel echter te laat om nog serieus aan te dringen en voor een punt te gaan.

Van der Horst had tijdens de wedstrijd al geen goed gevoel. ,,Je voelt dat het minder is in het veld.” Waar dat aan ligt? ,,Dat is de moeilijkste vraag in het voetbal. Het kan scherpte zijn of gemakzucht. Allebei is niet goed. Van deze tegenstander mogen wij niet verliezen als we in de top willen meedraaien.”

Volgende week treft de equipe van Hein van Heek in Hoek een degradant uit de Topklasse. De middenvelder hoopt dan dat zijn ploeg weer het goede gevoel van de eerste paar weken kan oppakken. ,,Er is nog geen man overboord. Dit hoort ook bij het voetbal. De start is nog steeds goed, alleen nu moeten we laten zien dat we wel degelijk een goede ploeg hebben.”

Tekst: Tom van der Wilt