,,Het zijn harde cijfers, maar het was absoluut niet nodig”, vatte aanvoerder Sander van der Horst de 5-2 nederlaag van FC Rijnvogels bij XerxesDZB samen. ,,We moeten zorgen dat we niet meer deze naïviteit tonen.”

,,Binnen twintig minuten stonden we met 3-0 achter, door counters en persoonlijke fouten”, stelt Van der Horst. ,,Daarna toonden we mentale weerbaarheid en kwamen we goed terug tot 3-2. Het was jammer dat de rust aanbrak. Als de eerste helft tien minuten langer had geduurd, waren we zeker op 3-3 gekomen.” Voor Rijnvogels scoorden Niels van Veen en Mitchel Beijersbergen.

Na de thee zette Rijnvogels de ingezette lijn van het einde van de eerste helft voort. ,,We hebben tien minuten vol druk op hun gezet. De mensen zeiden dat het wachten op de 3-3 was. Via een counter scoorden zij de 4-2. Dat was de genadeklap voor ons.”

Van der Horst hield een flinke kater over aan het duel. ,,We waren voetballend helemaal niet minder, maar we hebben het de eerste twintig minuten weggegeven. Zij hebben van onze fouten geprofiteerd. Celsius Grant (oud-Noordwijk) is op leeftijd, maar heeft aan snelheid nog niet ingeboet. Het is belangrijk dat we leren van deze wedstrijd, want er had zeker meer ingezeten.”

Rijnvogels was de competitie begonnen met een zege op Smitshoek. Volgende week wacht Spijkenisse.

Archieffoto: Piet van Kampen