Noordwijk-middenvelder Jim van der Krogt is geen type dat het moet hebben van een korte invalbeurt. Met vertrouwen en ritme is de technischvaardige dribbelaar een speler waar een team zich aan op kan trekken. Na bijna twee seizoenen op de Duinwetering is het er nog niet uitgekomen. De Leidenaar voelt dat hij het wel kan en dat hij bovendien niets liever wil dan presteren op het toonaangevende podium van de Bollenstreek. Het maakt dat Ter Leede een logisch vervolg is in zijn loopbaan. 

Op het moment dat Van der Krogt zijn overstap bekendgemaakt heeft, gaat voor hem eigenlijk net weer de zon een beetje schijnen in Noordwijk. Het seizoen begon moeizaam voor de 24-jarige voetballer. Drukte van zijn scriptie om zijn studie Commerciële Economie af te ronden, speelde hem een beetje parten. ,,Ik had moeite om me op alles goed te blijven focussen. Ik ben wat dat betreft ook wel een perfectionist. Toen heb ik even voor de afronding van mijn studie gekozen. Dat is nu achter de rug, daarna merkte ik gelijk dat het op het veld weer beter ging.”

Voor Van der Krogt was de rust terug in zijn hoofd. Dat betaalde zich meteen uit tussen de lijnen. Onder andere zijn twee goals in de belangrijke derby tegen FC Rijnvogels (4-1 winst, red.) waren daar het harde bewijs van. ,,De week daarvoor speelde ik met het tweede bij Ter Leede ook al een lekkere pot. Die lijn heb ik van af toen wel doorgezet. Toen is het contact ook een beetje begonnen.”

,,Voor mijn gevoel was er nog geen Leidse club die de stap naar de Hoofdklasse nu al in gang kan zetten.”

Ondanks dat de oud-speler van onder meer Docos, Quick Boys en Voorschoten’97 zijn vorm terugvond, kwam het nog niet tot een vaste plek in het elftal van Kees Zethof. Dat frustreert. Alsof een goed geasfalteerde weg ineens is opgebroken. ,,Het is opzich niet onlogisch dat de keus niet op mij valt, gezien de resultaten en hoe de trainer het team nu laat presteren. Maar soms heb je ook het gevoel dat de trainer het niet echt in je ziet zitten. Dat heeft iedere speler wel eens en dat heb ik nu ook een beetje. Dan is het verstandiger om verder te kijken.”

Toen Van der Krogt zich ging oriënteren op een nieuw onderkomen, twijfelde hij ook over een terugkeer naar zijn geboortestad Leiden. Het is voor hem een lang gekoesterde wens om met een Leids elftal weer op niveau te spelen. ,,Ik zou eigenlijk niets liever willen en ik ben ook met een paar clubs in gesprek geweest, maar voor mijn gevoel was er nog geen Leidse club die de stap naar de Hoofdklasse nu al in gang kan zetten. Dan speel ik liever nog even op dit niveau en in de Bollenstreek, want ik weet dat ik dat kan.”

Klimaat
In Sassenheim heerst volgens de aanvallende middenvelder, die ook voorin kan spelen, het juiste klimaat om weer op te kunnen bloeien. Om weer het niveau te halen dat hij van zichzelf gewend is: onbevangen, sterk aan de bal en gevaarlijk voor het doel. ,,Er zijn veel voorbeelden van jongens die het ergens anders net niet redden, maar bij Ter Leede goed tot hun recht komen. Daar hoop ik ook op. Ik weet dat het erin zit.”

Bang dat zijn keuze voor de Roodemolen voor hem nog een tweestrijd tot gevolg heeft in het restant van de competitie, is Van der Krogt niet. Ook al is Ter Leede nog één van de clubs in de Hoofdklasse die het de Noordwijkers nog lastig kan maken in de titelstrijd. ,,Ik denk volgend seizoen pas aan Ter Leede. Ook zij kunnen de stap naar de Derde Divisie nog maken, maar ik zie volgend jaar wel wat het geworden is. Noordwijk is een club naar mijn hart. Het doet pijn dat ik niet alles heb kunnen laten zien, maar ik ga hier goed afsluiten.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘Column: Slachtoffer van onnavolgbaarheid


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen