Voor Jim van der Krogt was het afgelopen dinsdagavond even slikken. Meer dan een rol als wisselspeler in het verloren eerste nacompetitieduel tegen DOVO zat er niet in voor de middenvelder van Noordwijk, die na de winterstop met de regelmaat van de klok wel in de rood-witte basis startte.

,,Vorig seizoen kende ik een uitstekend jaar bij Voorschoten’97. Daarom was het volgens mij niet meer dan logisch om het een stapje hogerop te gaan proberen, Ik had er tenslotte de leeftijd voor”, verklaart de 23-jarige middenvelder zijn overstap naar de hoofdklasser uit de badplaats. ,,Uiteindelijk viel het me toch wel tegen dat ik pas na de winterstop mijn opwachting maakte in het eerste elftal. Daarvoor kreeg ik de kans niet. Of kon ik het gewoon niet afdwingen. Dat laatste kan natuurlijk ook.”

Na de winterstop kreeg Van der Krogt, mede door schorsingen en blessures zijn kans wel. Eerst onder de inmiddels vertrokken Dogan Corneille, waarna diens opvolger Andries Wendt ook regelmatig een beroep op hem deed. ,,Daarom moest ik toch wel even slikken dat ik er dinsdag niet bij was tegen DOVO. Aanvoerder Stefano Gonçalves nam die avond mijn plek in. Als voetballer wil je altijd spelen, zo simpel is het eigenlijk.”

Dat geldt, als het aan Van der Krogt dus ook voor de bekerfinale die zijn club zaterdagmiddag op sportpark Zegersloot speelt tegen het Delftse DHC. Bekerhouder Noordwijk kan zich voor de tweede keer op rij de districtsbeker toe-eigenen en daar heeft de middenvelder wel oren naar. ,,Hoe je het wendt of keert, het blijft toch een prijs. Zo vaak zal je het niet meemaken als voetballer dat je daar om kan spelen. Natuurlijk begrijp ik dat drie dagen later de return bij DOVO op het programma staat, maar twee keer spelen moet, ook in deze fase, geen probleem zijn. Ook dan ben ik er graag bij. Dan gaat het om de hoofdprijs.”

,,Ik heb begrepen dat de trainer tegen DHC een beroep gaat doen op een aantal wisselspelers en spelers uit het tweede, dus de kans dat ik er bij ben is vrij groot schat ik zelf in” vervolgt hij. ,,Dat neemt niet weg dat ik ook in Veenendaal graag wil spelen. Tegen een paar vrienden van me heb ik deze week nog gekscherend gezegd dat het seizoen voor ons nu pas begonnen is. Laten we in ieder geval hopen dat het voor ons tenminste nog tot 4 juni duurt. Dat we thuis tegen DOVO verloren, was wat ongelukkig. Een gelijkspel was het meest op zijn plaats en met iets meer geluk was het dubbeltje onze kant opgerold. Nee, we achten ons met deze kwaliteiten zeker niet uitgeschakeld. Integendeel.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)