Het bekerduel tussen FC Lisse en Halsteren is woensdagavond na 35 minuten bij 1-1 gestaakt. Lisse-trainer Arjan van der Laan kon er goed mee leven. Hij wil zo vroeg in het seizoen vooral zijn spelers fit houden. 

De supporters hadden in die 35 minuten twee doelpunten gezien. Koen Fokkema rondde vrijstaand af in een leeg Halsteren-doel na een puike voorzet van Roel de Goede. Na een half uur kwamen de bezoekers langszij. Een slechte terugspeelbal van Niels Buijs werd genadeloos afgestraft door de Brabanders.

Na 35 minuten ging de hemel open boven Ter Specke, met onweer tot gevolg. De spelers en het arbitrale kwartet spoedden zich vlug naar de kleedkamers, terwijl de supporters door de hoosbuien werden gedwongen om op de tribunes te blijven.

Na dik een half uur te hebben geschuild, kwam de scheidsrechter weer naar buiten en voerde een show op voor de bühne. Hij rolde als een soort circusact de bal een paar keer en probeerde hem te laten stuiteren. Uiteindelijk besloot hij wat iedereen al vermoedde; de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Volgens scheidsrechteropleider Martin van den Herik kon de wedstrijd maximaal veertig minuten worden gestaakt. ,,De reglementen schrijven een half uur voor, maar de scheidsrechter heeft met Zeist gebeld en kreeg tien minuten extra. Daarnaast moest hij rekening houden met de bliksem. Tussen de bliksemschichten en donderslag mag maximaal tien seconde zitten.”

Bijzaak
De staking was een beslissing waar Lisse-trainer Arjan van der Laan mee kon leven. ,,De status van het veld is voor mij bijzaak. Na een tijdje in de kleedkamer te hebben gezeten, gaat mijn zorg uit naar de spelers. Op een gegeven moment worden hun spieren stijf en je wil blessures voorkomen.”

Ook vond Van der Laan dat de gestaakte pot geen roet in het eten mocht gooien voor de wedstrijd van zaterdag. ,,Nu hebben we energie over, die we zaterdag tegen RVVH kunnen gebruiken. En, ach! Zo vroeg in het seizoen hebben we alle ruimte om de wedstrijd in te halen.” Het is nog niet bekend wanneer dat wordt gedaan.

FC Lisse – Halsteren 1-1. 

FC Lisse: De Vries, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Monteny, Vermeulen, Valk, Fokkema, Cijntje, Alberto Antonio

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO