Arjan van der Laan vertrekt alweer als trainer van FC Lisse. Hij wordt bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Van der Laan volgde afgelopen zomer Misha Salden op. Hij zit zaterdag in de streekderby tegen Rijnsburgse Boys voor het laatst op de bank.

De Lissenaren melden in een verklaring al een opvolger voor Van der Laan te hebben gevonden. ,,FC Lisse heeft inmiddels een akkoord bereikt met een nieuwe trainer, maar de afwikkeling van lopende afspraken vragen nog wat tijd. Wij hopen hem zeer binnenkort te kunnen presenteren, zodat er weer rust kan komen binnen de staf en we ons weer bezig kunnen houden met het voetbal zelf.”

De KNVB benaderde begin september FC Lisse om in gesprek te gaan met Van der Laan. De coach ziet het Nederlandse vrouwenelftal als een grote uitdaging. Het team kan zich nog plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio en in 2017 wordt het EK in Nederland georganiseerd. Afgelopen zomer debuteerden de Oranje-leeuwinnen op het WK, in Canada.

Eer
Van der Laan spreekt op de website van de voetbalbond over ‘een eer’. ,,De KNVB heeft de ambitie om structureel aanwezig te zijn op eindtoernooien en uiteindelijk toe te werken naar een plek bij de top vijf van Europa. Het is fantastisch om daaraan te mogen bijdragen. Ik kijk uit naar het eerste moment dat ik met het team op het trainingsveld sta.”

Van der Laan was op Ter Specke de opvolger van Misha Salden, die in totaal zes jaar de scepter zwaaide. ,,Binnen een korte tijd twee ongewenste wijzigingen in de staf van FC Lisse is vervelend en hadden wij graag anders gezien”, meldt de topklasser. Twee weken geleden werd Lisse opgeschrikt door het overlijden van elftalleider Han de Haan.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 20.00SEP
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)