Arjan van der Laan vertrekt alweer als trainer van FC Lisse. Hij wordt bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Van der Laan volgde afgelopen zomer Misha Salden op. Hij zit zaterdag in de streekderby tegen Rijnsburgse Boys voor het laatst op de bank.

De Lissenaren melden in een verklaring al een opvolger voor Van der Laan te hebben gevonden. ,,FC Lisse heeft inmiddels een akkoord bereikt met een nieuwe trainer, maar de afwikkeling van lopende afspraken vragen nog wat tijd. Wij hopen hem zeer binnenkort te kunnen presenteren, zodat er weer rust kan komen binnen de staf en we ons weer bezig kunnen houden met het voetbal zelf.”

De KNVB benaderde begin september FC Lisse om in gesprek te gaan met Van der Laan. De coach ziet het Nederlandse vrouwenelftal als een grote uitdaging. Het team kan zich nog plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio en in 2017 wordt het EK in Nederland georganiseerd. Afgelopen zomer debuteerden de Oranje-leeuwinnen op het WK, in Canada.

Eer
Van der Laan spreekt op de website van de voetbalbond over ‘een eer’. ,,De KNVB heeft de ambitie om structureel aanwezig te zijn op eindtoernooien en uiteindelijk toe te werken naar een plek bij de top vijf van Europa. Het is fantastisch om daaraan te mogen bijdragen. Ik kijk uit naar het eerste moment dat ik met het team op het trainingsveld sta.”

Van der Laan was op Ter Specke de opvolger van Misha Salden, die in totaal zes jaar de scepter zwaaide. ,,Binnen een korte tijd twee ongewenste wijzigingen in de staf van FC Lisse is vervelend en hadden wij graag anders gezien”, meldt de topklasser. Twee weken geleden werd Lisse opgeschrikt door het overlijden van elftalleider Han de Haan.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2