Ben van der Lans had al eerder de mogelijkheid om Kagia te verlaten voor een stap hogerop, maar achtte zich toen nog niet rijp. Inmiddels liggen de zaken anders. Volgend seizoen verkast Van der Lans naar het Sassenheimse Ter Leede. ,,Ik merk aan mezelf dat ik niet altijd meer de honderd procent uitdaging heb op de training en in de wedstrijden en dus vind ik dat het moment daar is.”

Van der Lans werd vervroegd overgeheveld vanuit de A-junioren en komt al 3,5 jaar uit in de hoofdmacht. ,,Ik ben weer sterker geworden en wil nu voor mezelf kijken waar mijn plafond ligt. Bij Ter Leede zal er veel concurrentie zijn, maar het is aan mij om te laten zien dat ik het aan kan. Het lijkt me geweldig om straks te mogen acteren op Hoofdklasse-niveau. Deze kans wil ik met beide handen aangrijpen. Niet verder nadenken, gewoon doen.”

De 20-jarige Van der Lans is achteraf blij dat hij rustig zijn kans heeft afgewacht. ,,Ik wilde me dit seizoen verder ontwikkelen en bij Kagia kan dat uitstekend. Veel jonge spelers zijn hier gegroeid of nog steeds groeiende. Ik maak veel speelminuten en dan krijg je ook de kans om jezelf te verbeteren. Nu we bijna aan het einde van het seizoen zitten, kan ik wel zeggen dat ik me heb door ontwikkeld en dat ik de stap aan durf en ook kan. Een week of drie terug kwam Ter Leede en heb ik een proeftraining meegedraaid. Voor de club was dat een reden om aan te geven mij er bij te willen hebben. Ik heb daar vervolgens een nachtje over geslapen en vervolgens de knoop doorgehakt.”

Quotes met dank aan Leidenamateurvoetbal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)