Ben van der Lans had al eerder de mogelijkheid om Kagia te verlaten voor een stap hogerop, maar achtte zich toen nog niet rijp. Inmiddels liggen de zaken anders. Volgend seizoen verkast Van der Lans naar het Sassenheimse Ter Leede. ,,Ik merk aan mezelf dat ik niet altijd meer de honderd procent uitdaging heb op de training en in de wedstrijden en dus vind ik dat het moment daar is.”

Van der Lans werd vervroegd overgeheveld vanuit de A-junioren en komt al 3,5 jaar uit in de hoofdmacht. ,,Ik ben weer sterker geworden en wil nu voor mezelf kijken waar mijn plafond ligt. Bij Ter Leede zal er veel concurrentie zijn, maar het is aan mij om te laten zien dat ik het aan kan. Het lijkt me geweldig om straks te mogen acteren op Hoofdklasse-niveau. Deze kans wil ik met beide handen aangrijpen. Niet verder nadenken, gewoon doen.”

De 20-jarige Van der Lans is achteraf blij dat hij rustig zijn kans heeft afgewacht. ,,Ik wilde me dit seizoen verder ontwikkelen en bij Kagia kan dat uitstekend. Veel jonge spelers zijn hier gegroeid of nog steeds groeiende. Ik maak veel speelminuten en dan krijg je ook de kans om jezelf te verbeteren. Nu we bijna aan het einde van het seizoen zitten, kan ik wel zeggen dat ik me heb door ontwikkeld en dat ik de stap aan durf en ook kan. Een week of drie terug kwam Ter Leede en heb ik een proeftraining meegedraaid. Voor de club was dat een reden om aan te geven mij er bij te willen hebben. Ik heb daar vervolgens een nachtje over geslapen en vervolgens de knoop doorgehakt.”

Quotes met dank aan Leidenamateurvoetbal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen