Ter Leede maakte zaterdag een prima indruk op bezoek FC Lisse (3-3). Achterin speelde Ben van der Lans een uitstekende eerste helft. De verdediger lijkt na zijn overstap van derdeklasser Kagia weinig aanpassingsproblemen te hebben. ,,Hij is kandidaat voor het eerste elftal, dat is duidelijk”, vertelt coach Henk Wisman. ,,Tot op heden loopt het lekker bij Ben.”

Zelf is Van der Lans ook te spreken over zijn eerste maanden in Sassenheimse dienst. ,,Ik kan goed mee met het niveau en het gaat gewoon lekker. Het is wel zo dat onze aanvoerder (Raydell Kewal, red.) geblesseerd is en hij op mijn positie speelt. Ik verwacht wel dat als hij terug komt weer die plek zal innemen. Maar zolang ik dit niveau kan vasthouden, kan ik het de coach moeilijk maken.”

,,Van aanpassingsproblemen heb ik totaal geen last gehad”, vervolgt Van der Lans. ,,Sterker nog, het is zelfs makkelijker geworden. Ik speel nu met betere ploeggenoten en tegen sterkere tegenstanders. Daar ga je zelf in mee, omdat het niveau hoger ligt. Vooralsnog krijg ik wat meer ruimte dan ik gewend was bij Kagia, waar veel duels werden uitgevochten. In de selectie van Ter Leede zijn veel gelijkwaardige spelers. Iedereen maakt het elkaar moeilijk. Elke week moet je bij de les zijn en elkaar scherp houden op de trainingen. Ik wil slagen bij deze club en ga er vol voor.”

Ook Wisman ziet mogelijkheden voor Van der Lans. ,,Het is logisch dat als je uit de Derde Klasse komt je nog het nodige moet leren. Ben heeft zeker het talent en de potentie om door te groeien naar het vereiste niveau. Het is ook mogelijk om met hem te schuiven. In principe is hij een centrale verdediger, maar naar mijn mening moet hij ook rechtsback kunnen spelen.”

Van der Lans trainde eind vorig seizoen al een aantal keer mee met Ter Leede en kon toen al voorzichtig wennen. Wisman: ,,Hij maakte toen al een goede indruk en we wilden hem er graag bij hebben.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO