,,De scherpte en wil ontbrak weer bij een aantal spelers. Iets wat ons bijna iedere wedstrijd opbreekt’’, aldus verdediger Ben van der Lans met harde woorden na de puntendeling tegen WDS. Kagia wist via twee goals van Niels Ganzevles een achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong, maar in de slotfase werd dat tot groot ongenoegen weggegeven: 2-2.

,,Van tevoren hadden we gekeken naar de ranglijst. Als wij zouden verliezen, dan zou WDS boven ons komen. We moesten dus volle bak’’, gaat de 20-jarige centrale verdediger verder. Het begin in Driebruggen was helemaal niet onaardig. ,,De eerste twintig minuten waren wij de betere. WDS zette half druk, waardoor wij steeds de vrije man konden vinden.’’

Vervolgens gooide WDS het roer om en was Kagia nergens meer. ,,Toen viel ons hele spelletje weg. Zij gingen inzakken, waardoor wij de lange bal moesten spelen. Zoals iedereen weet moeten wij het daar niet van hebben. Uiteindelijk kwamen ze voor rust nog op 1-0.”

Kopie

Het begin van de tweede helft leek een kopie van het eerste bedrijf. Kagia begon fel en wist makkelijk te combineren. Het enige wat Kagia na de thee wél deed was scoren. ,,Ganzevles werkte de bal twee keer goed achter de keeper van WDS. Zo’n voorsprong moet je dan vast zien te houden. Dat probeerden we ook, maar als wij in de achterhoede eruit kwamen, dan was het offensief niet scherp en fris genoeg.’’

Desondanks leek Kagia op de zege af te stevenen, maar in de slotfase viel de ‘gevreesde’ gelijkmaker van de thuisploeg, uit een vrije trap. Van der Lans: ,,Het zat er wel een beetje aan te komen, maar je hoopt natuurlijk niet dat het werkelijkheid wordt. We hadden daarna geen tijd meer om opnieuw de voorsprong te pakken. Dat is zonde, maar als je naar het wedstrijdbeeld kijkt, had er ook geen winnaar mogen zijn.’’

Opvallend

Opvallend is dat de elf van Anton Wijsman in thuiswedstrijden beter presteren dan in uitduels. ,,Thuis hebben we op een of andere manier wel de krachten om alles te geven”, vertelt Van der Lans. ,,Dat moet in uitwedstrijden ook zo zijn. Iedereen moet er honderd procent voor gaan. Het liefst willen we de top vijf binnendringen, maar dan moet er wel wat gaan veranderen. De wedstrijd tegen DoCoS moeten we als voorbeeld nemen. Daar vochten we echt voor de overwinning.’’

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen BSC ’68 op het programma. ,,Voetballend hebben wij een betere ploeg. Het uitduel wonnen wij met 1-3. Deze moeten wij dus gaan pakken.’’

Tekst: Danny van den Bosch