Naast een middenmoot-duel uit de Tweede Klasse C was FC Lisse – ROAC ook een treffen tussen Lissers Stephan Spruijt en Erwin van der Lugt. Twee coaches die als speler succesvol waren op Ter Specke. Spruijt kwam als winnaar uit de strijd en boekte met de zondagtak van FC Lisse een broodnodige zege: 3-1. Het had echter ook zomaar andersom kunnen zijn.

Na minder dan een kwart wedstrijd leek Lisse op rozen te zitten. ROAC-speler Jacco den Hollander ging (te) hard door op Bas Vermeulen en kreeg rood. Wedstrijd gespeeld zou je denken, want Lisse had al na zeven minuten de leiding genomen door Mike van Rooyen. Voor de jongeling werd het een topmiddag, want hij nam ook de tweede treffer voor zijn rekening, vlak na rust. Voor de tweede keer in de basis, het kan slechter.

Torpedojager
Het had in de beginfase zomaar anders kunnen lopen. Want ROAC creëerde een paar prima mogelijkheden, De afronding ontbrak echter bij de bezoekers. Van der Lugt was er niet blij mee dat zijn ploeg op achterstand kwam. En zeker niet dat Van Rooyen de doelpuntenmaker was. De twee spelen samen in de zaal bij Lisse. De snelle torpedojager, zoals hij wordt genoemd bij FC Lisse, vond het allemaal best en moest er na de wedstrijd smakelijk om lachen. ,,Het komt allemaal goed hoor. Erwin kan wel tegen zijn verlies.”

Het duel had nog een extra tintje. FC Lisse-coach Spruijt en collega van ROAC, Van der Lugt, kennen elkaar door en door. Beiden waren als speler succesvol op Ter Specke. De twee speelden in 2000 samen de legendarische PD-wedstrijd tegen Marken op het Noordwijk-veld. In extremis scoorde Van der Lugt de belangrijke goal voor FC Lisse, dat daardoor niet degradeerde naar de Eerste Klasse.

Ditmaal trok Van der Lugt aan het kortste eind. De debuterend hoofdcoach van ROAC moet ongetwijfeld met verbazing hebben gezien hoe zijn team de mooiste kansen om zeep hielp. De ploeg weigerde de 1-1 van Sam van der Geest, vier minuten na de rode kaart, een vervolg te geven. Het duel was een genot om er naar te kijken, ondanks de pittige najaarsstorm die over het veld raasde. Het stond 1-1 bij rust, maar het had ook net zo goed 3-3 kunnen staan.

Spectaculair begin
De tweede helft begon spectaculair voor Lisse. Drie minuten had Van Rooyen nodig om de 2-1 erin te prikken. Een doelpunt van kwaliteit. Vanaf de zijkant dribbelde hij de zestien in, om vervolgens verwoestend uit te halen. ,,Ja, die bal raakte ik echt lekker. Ik schoot op het juiste moment. Het is jammer dat we toen niet gelijk de derde goal maakten, want de mogelijkheden daarvoor waren aanwezig. Onze tegenstander heeft uitstekend partij gegeven met tien man. Ik vind het knap dat ze driekwart wedstrijd zo scherp konden blijven. Wij hadden er meer uit moeten halen, maar verzuimden dat.”

En daar had Van Rooyen een punt. De 2-1 bleef tot de blessuretijd staan. ROAC bleef lang in de wedstrijd en had  2-2 kunnen maken. Van Trigt en Van der Geest lieten dat na. Maar ook Lisse kreeg kansen. Patrick Schaap en Joey van Beelen waren dichtbij de genadeklap. Die werd pas uitgedeeld in de extra tijd door invaller Jelle Boot, die een snelle uitbraak verzilverde: 3-1. Zo won FC Lisse een aantrekkelijk duel en kan het weer naar boven kijken op de ranglijst.

Van Rooyen was blij met de ontknoping. ,,Het bleef tot het einde spannend. Deze wedstrijd kon alle kanten op. Uiteindelijk pakken wij de winst, maar het had zomaar andersom kunnen zijn”.

FC Lisse—ROAC 3-1 (1-1)  7. Van Rooyen 1-0. 21. Van der Geest 1-1. 48. Van Rooyen 2-1. 90+3. Boot 3-1.

FC Lisse: Hogervorst, Meiland, Van Schagen, Ten Have, Vermeulen, Prins, Van Wijk (74 Boot), Van der Veek, Van Rooyen, Schaap, Van Beelen.