Na een avontuur bij FC Den Bosch, waar hij niet doorbrak in het betaalde voetbal, besloot Bradley van der Meer een stapje terug te doen. Hij koos voor een overstap naar vv Capelle en daar werd hij de onbetwiste nummer één. Zijn goede spel in het Rijnmond-gebied viel op en zodoende verdiende de goalie een transfer naar Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors troefde de 23-jarige sluitpost direct zijn concurrent Richard van Nieuwkoop af en mocht hij zich eerste doelman noemen van ‘de Uien’.

In Rijnsburg heeft Van der Meer de nodige doelen voor zich gesteld en is hij maar al te gelukkig dat hij de kans onder de Rijnsburgse lat krijgt. De eerste doelstelling heeft de doelman overigens al bereikt. Bij zijn binnenkomst bij de tweededivisionist wilde de oud-speler van Capelle en FC Den Bosch direct vol de strijd aangaan met Van Nieuwkoop. Laatstgenoemde stond al acht jaar tussen de palen bij de geel-zwarten en hem eruit spelen leek een moeilijke opgave. Toch koos oefenmeester Henk Wisman aan de begin van de competitie voor nieuwkomer Van der Meer.

,,Uiteindelijk ben ik hier gekomen om te spelen en dat is iedereen hier.”

,,Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik krijg van de trainer. Ik denk dat het tot nu toe vrij goed gaat. Ik word ook enorm scherp gehouden door Richard (Van Nieuwkoop, red.). We hebben een prima relatie met elkaar. Natuurlijk snap ik dat hij baalt van de situatie, maar dat zou andersom ook zo zijn. Uiteindelijk ben ik hier gekomen om te spelen. Dat wil iedereen hier. Alleen kunnen we niet allemaal spelen. Die teleurstellingen horen bij het voetballen op het hoogste niveau.”

46 tegengoals 
Naast eerste doelman worden bij de ploeg van Wisman had Van der Meer voor zichzelf nog een doelstelling vastgesteld. Althans: de doelstelling kwam ter sprake na een gesprek met ploeggenoot Roderick Gielisse en leverde zowaar een weddenschap op.

,,Hoe de fans die derby’s beleven vind ik echt fantastisch om te zien.”

,,Ik had even gekeken hoeveel goals tegen de ploeg vorig seizoen had gekregen”, gaat de doelverdediger verder. ,,Volgens mij waren het iets van 79 tegendoelpunten. Dat is, zeker voor een club als Rijnsburg, veel te veel. Ik heb daarom een weddenschap afgesloten met Gielisse. Ik heb voor mezelf bepaald dat we in ieder geval minder dan 46 tegendoelpunten moeten halen. Dat is alsnog veel, maar als je kijkt naar vorig jaar, dan is dat al een flinke vooruitgang. Daarnaast moet je als ploeg en defensie ook ergens naar toe werken. De verliezer die moet overigens voor de ander een fles Bacardi kopen.”

Gewend in de Bollenstreek
Inmiddels is de sluitpost volledig gewend in de Bollenstreek. Tot op heden speelde hij alle duels van dit seizoen in de Tweede Divisie en voelt hij het vertrouwen van de staf en medespelers. Intussen heeft de nieuwkomer ook al zijn vuurdoop gehad in een Katwijkse derby. Zo stond hij afgelopen zaterdagmiddag ook tussen de palen tegen buurman Quick Boys (3-1 winst).

,,Ik ben wel iemand die van dit soort wedstrijden kan genieten. Het begon al op de donderdag voor de training, toen de supporters een vuurwerkshow gaven. Ik ben wel iemand die daarvan kan genieten. Ook tijdens de wedstrijd heb ik genoten van de sfeer. Het voetbal in deze regio leeft enorm. Ik kom zelf bij Capelle vandaan en daar heb ik dit niet meegemaakt. Hoe de fans die derby’s beleven vind ik echt fantastisch om te zien. Dat we ze uiteindelijk een mooi resultaat hebben kunnen geven, is mooi. Je doet het uiteindelijk voor hun en natuurlijk ook voor onszelf”, sluit Van der Meer af.

Foto’s: Jan Jungerius

Lees ook:Quick Boys de kansen, Rijnsburg de punten
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude