Kwantitatief kent de selectie van Katwijk niet eens zo heel veel mutaties ten opzichte van afgelopen seizoen. De oranjehemden zagen, naast twee basisspelers en succestrainer Anthony Correia, voornamelijk bankzitters vertrekken. Omdat die twee basisspelers (Robbert Susan en Kay Blokland) de top van de hiërarchie vormden, is de impact van die mutaties veel groter dan twee. Middenvelder Rick van der Meer is één van de spelers die in staat wordt geacht om de vrijgekomen ruimte aan de top van de hiërarchie in te vullen. ,,Maar wel op mijn manier.”

Tijdens één van de eerste trainingen van de voorbereiding was het vooral te horen dat Anthony Correia geen trainer meer is van Katwijk. Correia was tot aan de afslag richting de N206 te horen, het volume van zijn opvolger Jasper Ketting is op de hoofdtribune al vergaan tot gefluister. ,,Dan houden we dit seizoen echt alles binnen de ploeg”, glimlacht Van der Meer. “Na vier seizoenen onder Anthony Correia is het wel leuk om nieuwe impulsen te hebben binnen de groep.”

Waar Ketting een goede eerste indruk heeft achtergelaten, is de invulling van het nieuwe leiderschap binnen de selectie van Katwijk nog in ontwikkeling. “Het is nog even wennen, maar we hebben genoeg jongens die het vertrek van Robbert en Kay op kunnen vangen”, vindt Van der Meer. Eén van die jongens is hij zelf. “Ik kan, op mijn eigen manier, die leidende rol wel voor een deel wel invullen. Maar leiders zoals Robbert Susan zie je niet zo heel vaak op een voetbalveld.”

Op één punt heeft Van der Meer zich wel ontwikkeld naar het niveau van Susan. “Ik voel inmiddels wel dezelfde verantwoordelijkheid voor de ploeg en deze club”, vindt hij.

‘Veel vastigheden’
Verder ziet de verdedigende middenvelder vooral voordelen van het minimale verloop binnen het basiselftal. “Ik merkte direct op de trainingen dat het wel heel fijn is dat de basis voor het grootste gedeelte intact is gebleven. Deze selectie is verder dan we vorig seizoen rond deze tijd waren.” Dat fundament zorgt ervoor dat Jasper Ketting direct kan gaan bouwen. “Deze groep heeft al heel veel vastigheden, waardoor we nu al veel gerichter kunnen gaan trainen.

Het verschil met afgelopen seizoen betaalt zich vooral in aanvallende zin uit. “Brandsma, Hardijk en Doesburg hebben nu allemaal één seizoen Katwijk in de benen en dat zien we allemaal terug. Er is voorin echt iets moois aan het groeien.”

Kampioenschap
Waar trainer Jasper Ketting in het Leidsch Dagblad zei zich niet te wagen aan doelstellingen qua ranglijst, weet Van der Meer wel hoe de doelstelling luidt. “Onze doelstelling is hetzelfde als de afgelopen seizoenen. Wij willen kampioen worden.”

Tekst: Henk Kasius
Archieffoto: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk laat naast Jong AZ in oefenduel, Quick Boys verliest van Excelsior
Check ook: Overzicht voorbereiding van regioclubs uit Tweede, Derde en Vierde Divisie

POPULAIRE BERICHTEN