Ooit stond Dani van der Moot bekend als een groot talent in ons land. Hij speelde voor AZ, doorliep de nationale jeugdelftallen en kon als 15-jarige de overstap maken van de club uit Alkmaar naar het grote Liverpool in Engeland. De spits koos echter voor een binnenlandse transfer naar PSV en via een verhuurperiode bij Jong FC Utrecht en een half jaar bij FC Volendam werd de aanvaller vorige week gepresenteerd bij Rijnsburgse Boys. Daar probeert hij zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Voor de ploeg van Henk Wisman is hij misschien wel die ene speler die ze nog misten op Sportpark Middelmors: een veel scorende spits.

„Achteraf had ik het misschien toch moeten doen, maar dat is makkelijk praten’’, blikt de 22-jarige speler terug op de keuze om niet naar Engeland te verkassen. „Liverpool is altijd mijn droomclub geweest, ook bij ons in huis. Maar ik was vijftien en het leek mij en mijn familie nog wat te vroeg om die stap te maken. Daardoor heb ik destijds uiteindelijk voor PSV gekozen, wat ook gewoon een hele mooie club is.’’

FC Volendam
Maar in Eindhoven lukte het de jonge aanvaller uiteindelijk niet om door te breken. In de zomer van 2018 zat hij ineens zonder club. Totdat FC Volendam afgelopen winter bij hem aanklopte. In de beloftenploeg maakte hij in een half jaar tijd 21 goals in vijftien duels en liet hij zien waarom hij van waarde kan zijn voor Rijnsburgse Boys.

„Ik rendeerde daar ook heel goed in en daar heb ik een heel positief gevoel aan over gehouden.’’

„Naarmate het half jaar vorderde, ging alles steeds beter en raakten we op elkaar ingespeeld. We hadden een hele leuke ploeg en konden goed voetballen. Ik rendeerde daar heel goed en aan mijn tijd in Volendam heb ik een heel positief gevoel aan over gehouden.’’

Toch moest Van der Moot na een half jaar vertrekken in het vissersdorp. Opmerkelijk, gezien zijn statistieken. „Er kwamen veel nieuwe mensen aan het roer bij FC Volendam. De trainers die er zaten, zagen het wel in mij zitten, maar door de wisseling van de wacht maakte de club uiteindelijk andere keuzes. Dat had ik te accepteren.’’

Goede indruk
De jongeling hoopte bij een andere profclub aan de slag te kunnen gaan, maar die bleef, tot zijn teleurstelling, uit. Met in zijn achterhoofd de situatie van vorig jaar, toen hij clubloos raakte, koos hij nu wel voor een stap naar een amateurvereniging: Rijnsburgse Boys.

„We hebben eigenlijk de hele transferwindow al contact gehad, want zij waren op zoek naar een spits. Ik had wel het idee dat ik nog naar een profclub zou kunnen, want ik had een goed half jaar gehad bij FC Volendam. Helaas kwam er niks, dus daarna ben ik hier gaan rondkijken.’’

Zo waren beide partijen open en eerlijk tijdens het hele -langdurige- proces, maar vonden ze elkaar uiteindelijk wel. De club maakte gelijk een goede indruk op Van der Moot, waardoor de keuze niet moeilijk was voor de aanvaller.

„Daar moet ik de club en de spelersgroep een compliment voor geven.’’

„Ik heb natuurlijk mijn hele voetballoopbaan bij betaald voetbalorganisaties gespeeld en ik had verwacht dat dit een stap terug zou zijn, maar dat viel tot nu toe heel erg mee. Het is een mooi stadion en ze hebben hier een prachtig veld liggen. Het is allemaal goed geregeld.’’

Oriënteren
De spits wil laten zien dat hij niet voor niets is gekomen naar de tweededivisionist en hoopt dat hij uiteindelijk alsnog zijn ambitie kan waarmaken om voor een profclub te gaan spelen.

„Dat zou prachtig zijn, maar tegelijkertijd ga ik mezelf nu wel oriënteren op een leven zonder alleen maar voetbal. Ik heb alleen nog geen idee in welke richting dat gaat zijn. Tot nu toe heb ik het bij Rijnsburgse Boys prima naar mijn zin en voelt alles heel fijn. Daar moet ik de club en de spelersgroep een compliment voor geven.’’

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: Rijnsburgse Boys versterkt zich met vleugelspeler Schet
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)