Valken’68 is er niet in geslaagd te stunten tegen nummer twee Argon. Het verloor met 1-2 en leed voor de zevende keer een nederlaag dit seizoen. Daardoor blijven de Valkenburgers in de gevarenzone bivakkeren. De ploeg staat nu twaalfde met nog slechts twee ploegen onder zich.

Na het behaalde punt vorige week tegen Neptunus-Schiebroek was trainer Gerard de Geus optimistisch gestemd. Maar dat werd de tweede helft behoorlijk de grond ingeboord. Een te harde charge van Sander van Duijn werd bestraft met een rode kaart. Er vielen ook nog vier gele kaarten aan Valken-zijde dus heeft de coach er een aantal problemen bij volgende week als het tegen koploper Nootdorp speelt. Het wordt dan puzzelen want de gehele achterste linie ontbreekt dan bij de Valkeniers.

Valken trof in Argon een uitstekende tegenstander. De promovendus heeft voorin met Jesse van Nieuwkerk en Syrano Morrison een echt koningskoppel. De twee aanvallers zorgden ook in Valkenburg voor veel gevaar. Alleen de doelpuntenproductie was te mager. Voor de rust kregen de gasten een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Verdedigend stond het bij Valken redelijk tot goed, maar toch konden de gasten uit Mijdrecht een paar keer gevaarlijk doorbreken.

Uitblinker bij Valken was zonder meer keeper Erwin van der Nagel. De goalie voorkwam met drie of vier puike reddingen dat Argon de leiding nam. Valken moest het hebben van uitbraken. Voorin had De Geus niet Corstiaan Paap opgesteld, maar Rens van Klaveren. Meer snelheid in de ploeg moest het verschil gaan maken. Valken kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de echte kansen waren schaars.

Van der Nagel reageerde na afloop van de wedstrijd nuchter. ,,Allemaal leuk en aardig dat ik een paar ballen goed kan pareren, maar we staan weer met lege handen. Het is niet leuk meer. Vandaag hebben we er alles aan gedaan om hier thuis een goed resultaat neer te zetten. In de eindfase wilden we er nog alles uitpersen toen we de aansluitingstreffer scoorden. Maar met tien man was dat niet meer haalbaar. We moeten proberen om volgende week weer fris en gemotiveerd het veld weer op te gaan. Dat zal niet makkelijk zijn tegen koploper Nootdorp. Er is maar een devies en dat is er tegenaan gaan en hard werken ongeacht het resultaat. Dan hou je daar in ieder geval een goed gevoel aan over.”

Dat de rust werd gehaald met 0-0 was voor Valken een succesje. In de tweede helft met wind mee had de ploeg van De Geus een voordeel waar het van had kunnen profiteren. Maar daar kwam de ploeg niet aan toe. Binnen vier minuten opende de snelle Morrison de score voor Argon. Een dieptebal bracht hem alleen voor Van der Nagel en met een uitgekiende lob net over de doelman brak hij de ban: 0-1. Die klap kwam Valken in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven. De ploeg probeerde wel uit alle macht de bakens te verzetten maar het zat er gewoon niet in. Toen ook nog eens met nog een halfuur op de klok Van Duijn kon vertrekken was het gebeurd met de ploeg roodgelen Twaalf minuten later scoorde Morrison zijn tweede: 0-2. Het laatste kwart van de wedstrijd zette Valken nog een keer aan en ditmaal met succes. Matthijs de Mooy was de maker van de 1-2. Meer zat er echter niet in.

De Geus vond ondanks de rode kaart dat zijn ploeg niet eens slecht voor de dag kwam met drie verdedigers. “Het wordt natuurlijk een stuk lastiger met tien man. Je geeft dan ook meer ruimte weg. Maar wij bleven toch vooruit spelen om het tij te keren. Met een paar wissels heb ik ook nog geprobeerd om nog meer druk uit te oefenen om de aansluitingstreffer te forceren. Maar dat lukte te laat in de wedstrijd om nog voor de gelijkmaker te gaan. De tijd was helaas te kort. Ja, volgende week wordt het nog een stuk lastiger tegen Nootdorp. Ik moet er even voor gaan zitten hoe we dat gaan aanpakken”, aldus De Geus.

Valken‘68-Argon 1-2 (0-0). 49. Morrison 0-1, 72. Morrison 0-2, 87. De Mooy 1-2.

Rode Kaart: Van Duijn (Valken ’68)

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn , Van der Plas, Haasnoot, (66.Binnendijk) De Ridder, Boonstoppel, De Mooy, Van Klaveren, Schaap,(76. Van Rijn) Van der Toorn.( 76. Paap).

Tekst: Hennie van der Weerd