ziezoo

,,Met elf tegen elf hadden we deze wedstrijd honderd procent zeker gewonnen”, stelde doelman Erwin van der Nagel na de 1-3-nederlaag tegen RCL. De Valkenburgers kenden zodoende een valse start van de competitie. ,,Alleen gaf de scheids vlak voor rust binnen drie minuten twee keer geel aan Arjan Haasnoot. In mijn ogen een scheidsrechterlijke dwaling. Hij had misschien één keer geel kunnen geven, maar nooit twee keer.”

De start was nog veelbelovend. Valken nam een vroege voorsprong via Robbert van Delft. De aanvaller benutte een zelf versierde strafschop. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden eigenlijk niets te vrezen”, oordeelt Van der Nagel. ,,RCL probeerde wel hoog druk te zetten, maar wij wisten daar steeds goed onder vandaan te voetballen en de ruimtes te benutten. De eerste veertig minuten waren we heer en meester.” Kantelpunt bleek die bewuste fase vlak voor de thee. ,,Arjan ging een kopduel aan en de scheidsrechter gaf uit het niets geel. En twee minuten later hetzelfde. Bizar gewoon. Echt ongelooflijk. Dat vonden ook de spelers van RCL.”

‘Geen verkeerde ploeg’
In de tweede helft ging het fout voor Valken ’68 en trokken de bezoekers uit Leiderdorp de zege naar zich toe. ,,Na vier minuten scoorden zij de 1-1 uit een afgeslagen corner. Een rotgoal. Vervolgens werd het 1-2 en vlak voor tijd ook nog 1-3. RCL heeft het uiteindelijk goed uitgespeeld. Het is ook zeker geen verkeerde ploeg. Ze hebben met Thom Wijnalda een goede spits, en ook sterke buitenspelers. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij zonder die rode kaart deze pot hadden gewonnen. Wat dat betreft is dit een nederlaag met een verhaal.”

De teleurstelling was niettemin groot. Valken ’68 geldt vanwege een kwaliteitsinjectie van de selectie als een voorname titelkandidaat, en met direct een verliespartij was geen rekening gehouden. ,,In de kleedkamer waren alle ‘koppies’ omlaag. Begrijpelijk na zo’n nederlaag, maar ik heb gezegd dat dit kan gebeuren. Dit hoort ook bij voetbal. Het is een domper, maar normaal gesproken winnen we zo’n wedstrijd. We hebben een prima selectie, eentje die absoluut bovenin mee kan draaien. En dat gaan we doen ook. Dat zullen we volgende week bij HVC ’10 laten zien.”