Na een goede competitiestart gaat het de laatste tijd iets minder met Valken ’68. Gisteren gingen de Valkenburgers met 0-2 onderuit tegen Haaglandia. ,,Het was verdiend. Haaglandia is een topploeg en ze staan veel te laag op de ranglijst”, vertelt aanvoerder Erwin van der Nagel. ,,Wij hebben nul kansen gecreëerd.”

Van der Nagel was vol lof over de opponent. ,,Haaglandia speelde echt goed en er komen nog een paar behoorlijke spelers terug van een blessure. Ze gaan dus alleen maar beter worden. Ik denk dat dit een ploeg is die bovenin gaat eindigen.”

Gek genoeg mocht Valken ’68 lange tijd hoop koesteren op een resultaat. Het bleef lang 0-1. ,,Aan het begin ging het redelijk gelijkop’’, gaat Van der Nagel verder. ,,Na ongeveer een kwartiertje spelen maakten zij de openingstreffer door een verdedigingsfout aan onze kant. Het bleef heel erg lang 0-1. Haaglandia kreeg de kansen, maar de bal wilde er niet in. Dan ga je als team toch denken van: hij kan bij ons ook een keer goed vallen via een corner of een vrije trap. Helaas beslisten zij de wedstrijd net op tijd.”

De aanvoerder van Valken ’68 had weinig goede dingen gezien van zijn team. ,,Wij hebben nul kansen gecreëerd. Wij moeten het als team doen. Er lopen bij ons geen spelers die een wedstrijd in hun eentje kunnen beslissen. Haaglandia heeft een aantal spelers die dat wel in zich hebben, denk aan Erkan Sensoy. Hij schiet ze er als warme broodjes in.” Sensoy scoorde beide Rijswijkse goals.

Opvallend is dat Haaglandia met negen punten uit zeven wedstrijden nog steeds drie plaatsen onder de ploeg uit Valkenburg staat. Van der Nagel: ,,De ranglijst zegt niets in deze klasse. Iedereen kan van elkaar winnen en verliezen. Als wij voor de winterstop nog een paar puntjes pakken en doorgaan op deze voet, dan kunnen we ons handhaven in de Eerste Klasse en zijn we voor ons gevoel kampioen geworden.’’

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude