Na een goede competitiestart gaat het de laatste tijd iets minder met Valken ’68. Gisteren gingen de Valkenburgers met 0-2 onderuit tegen Haaglandia. ,,Het was verdiend. Haaglandia is een topploeg en ze staan veel te laag op de ranglijst”, vertelt aanvoerder Erwin van der Nagel. ,,Wij hebben nul kansen gecreëerd.”

Van der Nagel was vol lof over de opponent. ,,Haaglandia speelde echt goed en er komen nog een paar behoorlijke spelers terug van een blessure. Ze gaan dus alleen maar beter worden. Ik denk dat dit een ploeg is die bovenin gaat eindigen.”

Gek genoeg mocht Valken ’68 lange tijd hoop koesteren op een resultaat. Het bleef lang 0-1. ,,Aan het begin ging het redelijk gelijkop’’, gaat Van der Nagel verder. ,,Na ongeveer een kwartiertje spelen maakten zij de openingstreffer door een verdedigingsfout aan onze kant. Het bleef heel erg lang 0-1. Haaglandia kreeg de kansen, maar de bal wilde er niet in. Dan ga je als team toch denken van: hij kan bij ons ook een keer goed vallen via een corner of een vrije trap. Helaas beslisten zij de wedstrijd net op tijd.”

De aanvoerder van Valken ’68 had weinig goede dingen gezien van zijn team. ,,Wij hebben nul kansen gecreëerd. Wij moeten het als team doen. Er lopen bij ons geen spelers die een wedstrijd in hun eentje kunnen beslissen. Haaglandia heeft een aantal spelers die dat wel in zich hebben, denk aan Erkan Sensoy. Hij schiet ze er als warme broodjes in.” Sensoy scoorde beide Rijswijkse goals.

Opvallend is dat Haaglandia met negen punten uit zeven wedstrijden nog steeds drie plaatsen onder de ploeg uit Valkenburg staat. Van der Nagel: ,,De ranglijst zegt niets in deze klasse. Iedereen kan van elkaar winnen en verliezen. Als wij voor de winterstop nog een paar puntjes pakken en doorgaan op deze voet, dan kunnen we ons handhaven in de Eerste Klasse en zijn we voor ons gevoel kampioen geworden.’’

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Gerrit van der Nagel


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)