Het verhaal van Maurice van der Neut is inmiddels wel bekend. Na een aantal jaar een vaste waarde te zijn geweest bij sv Hillegom stapte hij anderhalf seizoen geleden over naar vv Noordwijk. Daar wist de verdediger meteen een basisplek te veroveren. De verdediger paste zich naadloos aan het niveau van Noordwijk aan. Of hij nou in de afgelopen weken in de Grolsch Veste tegen FC Twente stond of in Ermelo tegen Olivier Pilon, de topscorer van de Derde Divisie, het deerde de inwoner van Rijsenhout niet.

Van der Neut is een baken van rust in de verdediging van Noordwijk. Aan de bal raakt hij nooit in paniek en ook als hij moet ingrijpen, doet hij dat met een bepaalde kalmte. Geen brug is tegenwoordig te ver voor Van der Neut. Want: wie had twee jaar geleden gedacht dat de Rijsenhouter een vaste plek in de basis zou hebben in een elftal dat eerste staat in de Derde Divisie?

Topscorer
Zelf blijft Van der Neut er nuchter onder. Het is een kwaliteit die hem tot nu toe erg heeft geholpen sinds hij in het shirt van Noordwijk speelt. Zo raakte de mandekker niet in paniek toen hij zaterdag tegen DVS’33 tegenover Pilon, de topscorer van de competitie, stond.

,,Wij zijn als team erg goed bezig en het is heel mooi om daarvan deel uit te maken.”

,,Ik vond dat Rob Overvliet en ik het aardig onder controle hadden”, stak de oud-speler van Hillegom van wal. ,,Het helpt natuurlijk wel mee dat wij elkaar door en door kennen. Het is een mooie uitdaging om tegen een spits te spelen, die er zoveel in heeft liggen, dus ik ben blij dat het goed ging. We wisten dat ze voorin erg gevaarlijk waren, dus dan is het mooi voor de statistieken dat de spits niet heeft gescoord.”

,,Ik schrik tegenwoordig niet meer van een goede spits in de Derde Divisie. Ik vond het vorig jaar in de Hoofdklasse wat unieker, maar dat kwam ook doordat het mijn eerste jaar was bij Noordwijk. Toen keek ik nog wel eens tegen bepaalde spelers op en moest ik wennen. Op dit moment voel ik dat niet meer zo. Ik ben blij dat het tot nu toe goed gaat en dat is een heerlijk gevoel.”

95 procent
De centrumverdediger maakte in Ermelo zijn rentree in de basiself van trainer Kees Zethof. De laatste weken stond hij langs de kant met een blessure aan zijn knie. ,,Ik denk dat ik op 95 procent zit. Ik ben nog niet helemaal hersteld, maar gelukkig ging het goed. Ik voelde m’  knie af en toe nog wel met draaien, maar het was ook een kwestie van wennen om weer op het veld te staan. Verder ging het eigenlijk wel prima. Het schijnt dat de binnenband van mijn knie nog wel even gevoelig blijft, maar het is niet zo dat ik daardoor niet vrijuit kan voetballen.”

Gelukkig voor Noordwijk was Van der Neut fit genoeg om te starten voor de kraker in Ermelo. De ploeg van Zethof won met 1-2 en zette daardoor DVS op een achterstand van negen punten. ,,Wij zijn als team erg goed bezig en het is heel mooi om daarvan deel uit te maken. Het was een zware middag, maar ik ben blij dat we deze overwinning over de streep konden trekken.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Teamgeest van Noordwijk geeft de doorslag in Ermelo


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen