"banner

Noodgedwongen moest Mitchel van der Paard besluiten om per direct te stoppen met voetballen. Met pijn in het hart, maar vooral pijn in de enkel. Een slepende kwetsuur aan zijn linkerenkel zorgt ervoor dat hij niet meer in actie komt in het blauw-wit van SV Hillegom. De beslissing om te stoppen ging niet over één nacht ijs volgens de middenvelder. Al ruim twee jaar loopt hij met de blessure, maar de sportieve problemen bij de Hillegommers zorgden ervoor dat Van der Paard zijn eigen gezondheid telkens opzij zette voor het teambelang. ,,Ik had mezelf voorgenomen om ermee te stoppen, als ik weer last kreeg.” 

,,Ik heb twee avonden er van wakker gelegen”, is de middenvelder eerlijk. De Hillegommer ging tijdens het duel met Kagia in de districtsbeker voor de zoveelste keer door zijn enkel en toen was hij er klaar mee. ,,De ene nacht dacht ik aan stoppen en de volgende dag wilde ik er weer alles aan doen om terug te komen. Als ik m’n enkel belast, dan doet voor m’n gevoel alles pijn. Ik heb geen zin erin om het weer erger te maken.”

Analyse van tegenstanders
En dus zal er aan het seizoen 2019/2020 voor Van der Paard al een vroegtijdig einde komen. Sterker nog: zijn laatste seizoen duurde niet lang. Wat de mannetjesputter in het vervolg gaat doen, weet hij nog niet. ,,De voetbal laat ik even voor wat het is. Ik vind naast het voetbal tennissen ook heel erg leuk, dus misschien dat ik daar mijn pijlen op ga richten. Verder zal ik op de zondagen de jongens steunen langs de kant.”

,,Ik moet je ook heel eerlijk zeggen dat ik geen eens precies weet wat het is.”

Wellicht ligt er zelfs een rol in de technische staf  klaar voor Van der Paard. ,,Ik ga met Ron Bouman daar even over zitten. Hij is een hele relaxte en aardige man. We gaan even kijken of ik alsnog wat voor het team kan betekenen. Dat kan van alles zijn. Doordeweeks de jongens ondersteunen, maar ook analyses van tegenstanders maken.”

Voorgenomen om te stoppen
Twee seizoenen geleden begon de lijdensweg van de middenvelder. Na een harde schop van een tegenstander kreeg hij last van zijn linkerenkel. Zelfs een operatie kon een vroeg einde aan zijn carrière niet tegenhouden. ,,Dat was ook wat de arts had gezegd, toen die mij ging opereren. Hij wist niet zeker of het ging lukken om mijn enkel volledig te laten herstellen. Ik moet je ook heel eerlijk zeggen dat ik geen eens precies weet wat het is.”

,,Ik had mezelf wel voorgenomen om ermee te stoppen als ik weer last kreeg.”

,,Twee seizoenen geleden speelden we tegen degradatie en daarom besloot ik om de operatie uit te stellen. Het enige probleem was dat we vorig seizoen ook voor handhaving moesten vechten.. Uiteindelijk heb ik vorig seizoen besloten om alsnog onder het mes te gaan. Ik had mezelf wel voorgenomen om ermee te stoppen als ik weer last kreeg. Dat is dus nu het geval.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:De start van ‘Hillegom 2.0’ is veelbelovend


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)