"banner

Onomstreden is Mitchell van der Paard dit seizoen niet meer bij sv Hillegom. De middenvelder kon de afgelopen seizoenen vaak op een basisplek rekenen, maar dat is in de huidige jaargang iets anders. Toch besloot de Hillegommer een aantal weken geleden om zijn jawoord te geven voor het volgende seizoen. Maar wordt dat dan in de Eerste of Tweede Klasse? De huidige laatste plaats in de Eerste Klasse belooft weinig goeds.

Van der Paard zelf zal in het slot van het seizoen hoogstwaarschijnlijk een kleine rol van betekenis in gaan spelen. Al sinds het vorige seizoen kampt de middenvelder met problemen aan zijn enkel. Zonder ingetapet te zijn gaat hij constant door z’n gewricht heen. Meerdere bezoeken aan de fysiotherapeut hebben niet geholpen. Daarom loopt de middenvelder nu in het ziekenhuis voor zijn kwetsuur.

,,In het ziekenhuis zijn ze er ook nog niet achter wat het precies is, dus daarom volgt er binnenkort een kijkoperatie. Ik hoop die zo lang mogelijk uit te stellen, omdat ik de jongens op het veld wil helpen. Aan de andere kant ben ik onder deze trainer niet zeker van een basisplaats. Die operatie moet in ieder geval gebeuren.”

Apart
Na die operatie zal Van der Paard er een tijdje uit liggen. Voor hoe lang, is nog niet bekend. Verder is alles op het moment vrij negatief voor hem. Niet verzekert van een plek bij de eerste elf en een blessure aan z’n enkel. Toch besloot de Hillegommer een aantal weken geleden om z’n verblijf op De Zanderij te verlengen.

,,Ik weet wat ik kan en hoe belangrijk ik kan zijn voor de ploeg. De trainer ziet het op dit moment alleen iets anders.”

,,Ik heb het gewoon naar m’n zin hier”, zegt hij daarover. ,,Hillegom is mijn club en ik vind het heel leuk om te voetballen. Op dit moment ben ik redelijk fit. Oké, die operatie moet nog komen, maar in principe voel ik me goed. Het enige wat jammer is, is dat ik de ene keer drie wedstrijden speel en vervolgens eruit wordt gezet, omdat ik een keertje ziek ben. Dat vind ik wel vrij apart. Waarschijnlijk hoort dat bij selectievoetbal.”

,,Ik hou er gewoon rekening mee dat ik volgend seizoen weer speel. Met alle respect, maar ik weet wat ik kan en hoe belangrijk ik kan zijn voor de ploeg. De trainer ziet het op dit moment alleen iets anders.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Het is allemaal ‘leuk en aardig’, maar het roer moet om bij Hillegom (plus video)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)