Net zoals Tomas Arroyo volgend seizoen voor ogen heeft verruilde Mark van der Plas afgelopen zomer Quick Boys voor Ter Leede om meer aan de bak te komen. Dat is sportief gezien geen succes geworden. ,,Als je naar speelminuten kijkt kun je zeggen dat het is tegengevallen. Máár”, vervolgt Van der Plas, ,,Ik heb geen spijt. Ik heb altijd gedacht dat ik bij Quick Boys zou afsluiten, maar het is goed om ook ergens anders in de keuken te kijken.”

Hoewel hij Ter Leede beschrijft als een mooie vereniging blijft Van der Plas’ verblijf op de Roodemolen beperkt tot een jaar. De centrale verdediger heeft besloten te vertrekken. ,,De reden is het gebrek aan speeltijd. De trainer maakt andere keuzes, waardoor ik niet veel aan spelen toekom. Zo vindt hij Mitchel Kappenberg voetballend beter. De coach heeft aangegeven dat ik volgend seizoen weer in hetzelfde schuitje zou zitten en centraal achterin derde keus zou zijn. Dan houdt het voor mij op bij Ter Leede.”

Van der Plas (26) weigert van een mislukt avontuur te spreken. ,,Ter Leede is een leuke vereniging en ik heb het hier goed naar mijn zin. Heb ook veel geleerd. Het is goed geweest om ook verder dan Quick Boys te kijken. Maar uiteindelijk ben ik voetballer en wil ik graag mijn waarde in een elftal hebben. Het is even afwachten hoe het gaat lopen, maar ik vind mijzelf Hoofdklasse-waardig. Terug naar Quick Boys zou kunnen, maar het liefst ga ik bij een eerste elftal in de buurt, of daarbuiten, spelen. Ik hou alle opties open.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen