Net zoals Tomas Arroyo volgend seizoen voor ogen heeft verruilde Mark van der Plas afgelopen zomer Quick Boys voor Ter Leede om meer aan de bak te komen. Dat is sportief gezien geen succes geworden. ,,Als je naar speelminuten kijkt kun je zeggen dat het is tegengevallen. Máár”, vervolgt Van der Plas, ,,Ik heb geen spijt. Ik heb altijd gedacht dat ik bij Quick Boys zou afsluiten, maar het is goed om ook ergens anders in de keuken te kijken.”

Hoewel hij Ter Leede beschrijft als een mooie vereniging blijft Van der Plas’ verblijf op de Roodemolen beperkt tot een jaar. De centrale verdediger heeft besloten te vertrekken. ,,De reden is het gebrek aan speeltijd. De trainer maakt andere keuzes, waardoor ik niet veel aan spelen toekom. Zo vindt hij Mitchel Kappenberg voetballend beter. De coach heeft aangegeven dat ik volgend seizoen weer in hetzelfde schuitje zou zitten en centraal achterin derde keus zou zijn. Dan houdt het voor mij op bij Ter Leede.”

Van der Plas (26) weigert van een mislukt avontuur te spreken. ,,Ter Leede is een leuke vereniging en ik heb het hier goed naar mijn zin. Heb ook veel geleerd. Het is goed geweest om ook verder dan Quick Boys te kijken. Maar uiteindelijk ben ik voetballer en wil ik graag mijn waarde in een elftal hebben. Het is even afwachten hoe het gaat lopen, maar ik vind mijzelf Hoofdklasse-waardig. Terug naar Quick Boys zou kunnen, maar het liefst ga ik bij een eerste elftal in de buurt, of daarbuiten, spelen. Ik hou alle opties open.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer