Als 19-jarige debuteerde Jaap van der Plas, product van de eigen jeugdopleiding van Quick Boys, in het eerste elftal. Elf seizoenen later heeft de nu 29-jarige van der Plas besloten om Nieuw Zuid achter zich te laten en een stapje terug te doen. Van der Plas stond dit seizoen dertien keer in de basis. ,,In het huidige seizoen in er een aantal besluiten genomen die niet in mijn voordeel zijn geweest”, zegt de middenvelder daarover op de website van zijn club.

Van der Plas leek eind 2014 ook al op weg naar de uitgang. Hij was destijds zo goed als rond met Noordwijk, maar besloot toch bij de club te blijven waar hij al twee decennia aan verbonden was. Door de geboorte van zijn dochter en een nieuwe baan lijkt het nu wel het moment om het iets rustiger aan te gaan doen. ,,Het is daarom niet erg om een keertje minder in de week te hoeven trainen, een stapje terug te doen en te spelen bij een club met oude bekenden en andere doelstellingen.”

Foto: Hans van Duijn

Quick Boys

Blijft: Jan Zoutman (trainer), Martijn de Zwart,  Jan de Bruin, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Max van Steen, Delano A Cohen, Anthony Bentem, Ricardo Kuyvenhoven, Stan Prosman, Jordy Groot, Mohamed Mahmoed, Philippe den Hartog, Yassire Hamdani, Arie de Vreugd

Nieuw: Jesse van Nieuwkerk (Argon), Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys), Reda Kharchouch (Ajax amateurs)

Vertrekt: Mo El Osrouti (VVSB), Raymon Kuipers (stopt), Jerghinio Sahadewsing (De Dijk), Milan Hoek (AFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax Amateurs), Gerard Aafjes (n.n.b.), Robert Steemers (Scheveningen), Henry Opoku (OFC), Yuri Guijt (stopt per direct), Jaap van der Plas (n.n.b.)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)