Als 19-jarige debuteerde Jaap van der Plas, product van de eigen jeugdopleiding van Quick Boys, in het eerste elftal. Elf seizoenen later heeft de nu 29-jarige van der Plas besloten om Nieuw Zuid achter zich te laten en een stapje terug te doen. Van der Plas stond dit seizoen dertien keer in de basis. ,,In het huidige seizoen in er een aantal besluiten genomen die niet in mijn voordeel zijn geweest”, zegt de middenvelder daarover op de website van zijn club.

Van der Plas leek eind 2014 ook al op weg naar de uitgang. Hij was destijds zo goed als rond met Noordwijk, maar besloot toch bij de club te blijven waar hij al twee decennia aan verbonden was. Door de geboorte van zijn dochter en een nieuwe baan lijkt het nu wel het moment om het iets rustiger aan te gaan doen. ,,Het is daarom niet erg om een keertje minder in de week te hoeven trainen, een stapje terug te doen en te spelen bij een club met oude bekenden en andere doelstellingen.”

Foto: Hans van Duijn

Quick Boys

Blijft: Jan Zoutman (trainer), Martijn de Zwart,  Jan de Bruin, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Max van Steen, Delano A Cohen, Anthony Bentem, Ricardo Kuyvenhoven, Stan Prosman, Jordy Groot, Mohamed Mahmoed, Philippe den Hartog, Yassire Hamdani, Arie de Vreugd

Nieuw: Jesse van Nieuwkerk (Argon), Jesper Hogedoorn (Kozakken Boys), Reda Kharchouch (Ajax amateurs)

Vertrekt: Mo El Osrouti (VVSB), Raymon Kuipers (stopt), Jerghinio Sahadewsing (De Dijk), Milan Hoek (AFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax Amateurs), Gerard Aafjes (n.n.b.), Robert Steemers (Scheveningen), Henry Opoku (OFC), Yuri Guijt (stopt per direct), Jaap van der Plas (n.n.b.)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen