FC Lisse werd als degradant uit de Tweede Divisie direct bestempeld tot één van de titelkandidaten voor de Derde Divisie. Met slechts drie punten uit de eerste drie duels, kon de ploeg die ‘titeldruk’ tijdens de seizoensopening niet waarmaken. Na de moeilijke start kwam het duel tegen De Dijk precies op het juiste moment. Tegen de sterk afgezwakte Amsterdammers won FC Lisse overtuigend met 0-4.

,,De Dijk was niet sterk, hoor”, zag Lisse-spits Rowdy van der Putten. ,,De score had zelfs nog wel groter uit kunnen vallen. We wonnen echt vrij gemakkelijk.”

In tegenstelling tot FC Lisse, dat zich na het vertrek van enkele ‘sleutelspelers’ wel kon versterken, oogde De Dijk na de degradatie uit de Tweede Divisie kwalitatief erg matig. Nadat hoofdsponsor Heino Braspenning in november van het vorige jaar opstapte bij de Amsterdammers, werd de kwaliteit van het het elftal steeds verder afgeroomd.

Nieuwsbericht
,,Van het elftal dat er vorig jaar tegen ons stond, herkende ik er slechts nog enkelen”, had Van der Putten gezien. ,,In de loop van het vorige seizoen liepen daar natuurlijk al spelers weg. Ik hoorde dat ze dit elftal nog met moeite een beetje bij elkaar hadden gekregen.”

En dus bleek De Dijk de perfecte tegenstander voor FC Lisse om weer even wat aan het vertrouwen te werken. De twee vorige uitwedstrijden, bij respectievelijk VVOG en SJC, gingen beide verloren. ,,Daarom was deze overwinning heel belangrijk. Zeker na de stroeve start. Bij jullie op de site stond: ‘FC Lisse tankt vertrouwen’. De titel van jullie nieuwsbericht klopte wel.”

,,We hebben toch het kaartje ‘dat we bovenin mee moeten draaien’, aan onze nek hangen.”

,,We zijn met nieuwe jongens aan de slag gegaan, met een nieuw systeem. Dan is zo’n competitiestart verre van ideaal”, ging Van der Putten verder over het begin van FC Lisse in de Derde Divisie. ,,We moeten elkaar de tijd gunnen. Iedereen verwachtte maar weer dat FC Lisse gelijk weer mee ging doen voor de titel. We hebben toch het kaartje ‘dat we bovenin mee moeten draaien’, aan onze nek hangen.”

Van der Putten zelf zette FC Lisse op het goede spoor in Amsterdam. Dankzij twee goals van de aanvaller ging FC Lisse met een 0-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft waren het de nieuwkomers Mark de Loor en Oussama Siali die FC Lisse de 0-4 brachten.

KNVB-beker
Daarbij kwam nog meer goed nieuws voor FC Lisse. Rik Vermeulen maakte na enkele weken op de tribune te hebben gezeten met een rugblessure, weer z’n rentree in het elftal van Robbert de Ruiter. ,,We hebben de laatste tijd wel erg veel blessures achter de rug. Daar is vaak genoeg iets over gezegd of geschreven. Ik vind ook dat we genoeg kwaliteit in het elftal hebben om dat op te vangen.”

Met de 0-4 overwinning in Amsterdam op zak, kan Lisse dinsdag afreizen naar Heemskerk voor het treffen met ODIN’59 in de eerste ronde van de KNVB-beker. Voor Lisse is er na het ‘strafschoppendebacle’ van vorig seizoen tegen Hoek veel aan gelegen om dit keer wel een ronde verder te komen in de nationale beker. ,,Het is niet alleen leuk voor ons om een ronde verder te komen, maar ook voor de club.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Ros: ,,Een betere week kon ik mij niet voorstellen”‘




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)