Vijf goals in de eerste zeven wedstrijden. Efficiënt en productief zijn woorden die we zoeken voor Rowdy van der Putten. De aanvaller van FC Lisse is het seizoen goed begonnen met een volle hand aan goals en wil deze lijn doortrekken. Niet alleen het aantal doelpunten, maar ook zijn ontwikkeling kan naar eigen zeggen nog vooruit. 

Met zeven en negen goals eindigde Van der Putten zijn eerste twee seizoenen op Ter Specke. Al kan er bij zijn eerste ‘seizoen’ een kanttekening gezet worden, aangezien hij in de winterstop overkwam van Jong SC Cambuur Leeuwarden. Mocht de Lisser zijn gemiddelde van dit seizoen volhouden (0,7 doelpunt per wedstrijd, red.) dan eindigt hij op 24 treffers.

,,Het is niet dat ik voor mezelf een aantal doelpunten heb waar ik naar streef”, zegt de topscorer van de equipe van Robbert de Ruiter. ,,Het liefst wil je als spits elke wedstrijd scoren, alleen is dat niet altijd haalbaar. De vorige twee seizoenen ben ik wat vals gestart, daarom ben ik ook blij dat het dit seizoen wel is gelukt.”

Van bank naar basis
Ondanks zijn scoringsdrift is Van der Putten dit seizoen nog niet verzekerd van een basisplaats. De Ruiter stelde hem weliswaar in vijf van de zeven wedstrijden op, maar koos er ook twee keer voor om zijn spits te passeren. Een keuze van de trainer zegt de hoofdpersoon daar zelf over. Daarnaast raakte de aanvaller vorig seizoen geblesseerd aan zijn knie en die blessure kwam op een vervelend moment.

,,Ik merk aan mezelf dat ik daardoor ook vrijer in mijn hoofd ben.”

,,Ik begon toen net in een lekkere reeks te komen. Ook begon ik kort daarvoor aardig te scoren in de Tweede Divisie. Toen kreeg ik halverwege april last van mijn enkel en die blessure speelde door tot het einde van de voorbereiding. Daardoor heb ik mezelf niet helemaal laten zien en dat heb ik de trainers ook verteld. Ik ben op dit moment bijna weer helemaal fit. Ik merk aan mezelf dat ik daardoor ook vrijer in mijn hoofd ben.”

Ontwikkeling
FC Lisse beschikt dit seizoen over een jonge ploeg. Dat zorgt er niet voor dat Van der Putten een leidersrol op zich neemt. Hij is aan zijn derde seizoen bezig, maar is pas 22 jaar. ,,Rik Vermeulen en Erik Cummins zijn dat in onze groep. Het klopt dat wij een jonge ploeg hebben en dat ik wel ervaring heb in het betaalde voetbal, maar ik hou me niet bezig met een bepaalde leidersrol.”

Wat de aanvalsleider van de Lisser wel wilt, is zich ontwikkelen op Ter Specke. ,,Ik denk dat ik nog wat slimmer kan worden in bepaalde details. Dat is niet een doelstelling die ik mezelf meegeef aan het begin van het seizoen. Ik denk dat elke speler in dat opzicht vooruitgang wil boeken. Wij moeten er eerst voor zorgen dat wij als team stabiel worden.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Goeman wil vertrekken bij Rijnsburgse Boys’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO