Het draait bij Rowdy van der Putten om één woord: vertrouwen. Precies het begrip waarvan hij meende dat het ontbrak in Lisse en waarbij hij bij de eerste gesprekken van zijn nieuwe club, Scheveningen, juist het gevoel kreeg het wel te voelen. ,,Terwijl het nog nauwelijks bekend was, hingen ze al aan de telefoon.” Niet gek veel later was de deal beklonken. De 23-jarige Lisser voetbalt volgend seizoen op Sportpark Houtrust in de Tweede Divisie.

,,Ze wilden direct doorpakken. Er was nog interesse van één andere club in de Tweede Divisie, waarvan ik de naam nu niet wil noemen, maar bij Scheveningen had ik direct het idee dat de club bij mij paste. En zelf paste ik ook in het plaatje van wat zij zochten.”

‘Down to earth’
Van der Putten weet ook wel dat hij geen garantie krijgt op een basisplek bij de tweededivisionist, maar gesprekken met het bestuur en trainer John Blok deden hem wel doen besluiten te tekenen in het kustdorp. ,,Ik had wel een goed gevoel bij het idee van de trainer. Zijn visie en die van de club komen over met die van mij. Het voetbal is positief en de club is down to earth. Daarnaast keer ik ook weer terug op het niveau van de Tweede Divisie. Dat is helemaal mooi.”

,,Veel trainers zouden mijn naam dan als eerste opschrijven op het wedstrijdformulier.”

Toch voelt het vertrek van een echte Lisser op Ter Specke op 23-jarige leeftijd vreemd aan. Toen Van der Putten in de winter van 2017 weer terugkeerde in het geel-blauw, nadat hij die club als jeugdspeler verliet, werd hij op handen gedragen door de supporters uit Lisse. Van der Putten maakte op het veld ook indruk door zich elk seizoen opnieuw te kronen tot clubtopscorer. En juist waar hij op het veld zichzelf dacht te onderscheiden via z’n goals, daar voelde hij van buitenaf te weinig vertrouwen.

,,Tussen de regels door kon iedereen het denk ik wel lezen op het berichtje op de website van FC Lisse? Ik ben in mijn tijd bij de club altijd topscorer geweest. Veel trainers zouden mijn naam dan als eerste opschrijven op het wedstrijdformulier. Bij FC Lisse was dat gewoon niet zo. Het vertrouwen voelde ik wel van de club, maar niet van de trainer. Dat is de belangrijkste reden van mijn vertrek.”

Dat hij het afgelopen seizoen ook af en toe als ’10’ werd gebruikt en niet op zijn meest favoriete plek, in de punt van de aanval, had geen invloed op zijn besluit. ,,Die plek vond ik ook wel prima. Ik zou zelf niet zo snel aangeven dat ik op die plek wil spelen, want ik zie mezelf als spits. Maar ik denk dat ik heb laten zien dat ik als aanvallende middenvelder ook prima kan fungeren.”

,,En als zo’n club komt, dan treur je niet zo lang meer over het vertrek bij FC Lisse.”

Die multifunctionaliteit zal voor Scheveningen niet doorslaggevend zijn geweest, maar wel een extra vinkje achter de naam van de spits. ,,Ze hebben mij wel als spits gehaald. Mochten zij mij nodig hebben uit nood op het middenveld, dan kan dat. Tijdens de gesprekken hebben we het vooral gehad over hoe ze mij zien als voetballer.”

Geen rancune
,,En als zo’n club komt, dan treur je niet zo lang meer over het vertrek bij FC Lisse. Omdat het vertrouwen toch al weg was, heb ik wel een bepaalde vrede met dit vertrek. Ik was er al even van overtuigd weg te gaan bij FC Lisse en nu Scheveningen is gekomen, weet ik dat dit de juiste keuze is.”

Toch kan Van der Putten zonder wrok terugkijken op z’n voorlopige afscheid van de FC. ,,Ik heb hartstikke veel mooie dingen meegemaakt sinds 2017. Vooral de promotie. En ik ben natuurlijk elk seizoen topscorer geworden. Daarnaast heb ik weer met vrienden op één veld gestaan, jongens waarmee ik vroeger in Lisse al op de pleintjes voetbalde.”

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Routinier Hoogkamer (38) trekt voetbalschoenen weer aan’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels