Dé publiekstrekker van de VIDB Benefietwedstrijd vrijdag bij Foreholte is zonder meer Edwin van der Sar. De 130-voudig international trekt zijn kicksen aan op voor hem historische grond. Van der Sar zette op de Elsgeest zijn eerste stappen op voetbalgebied. ,,Ik kijk er enorm naar uit en hoop dat er veel mensen komen. Het is voor mij heel speciaal om weer bij Foreholte een wedstrijd te gaan spelen.”

Van der Sar speelde afgelopen weekend ook al een benefietwedstrijd, met oud-spelers van Manchester United tegen Bayern München. ,,Ik heb een goede warming-up op Old Trafford gehad”, knipoogt de Voorhouter. ,,Als ik de selecties van beide teams voor vrijdag zie, kan het niet anders dan een mooie wedstrijd worden. En wellicht komen er nog een paar mooie verrassingen uit de hoge hoed.”

Zelf speelt Van der Sar in het Foundation Team. Naast hem komen ook andere oud-internationals uit de regio – Barry Opdam en Jeffrey Talan –  in actie. Het team is aangevuld met diverse (oud)profvoetballers. De tegenstander is een door VIDB geselecteerd regioteam, waarbij alle clubs uit de regio een speler afvaardigen. Hieronder vind je de beide selecties. De komende dagen komen daar wellicht nog enkele namen bij.

De opbrengst van de avond komt ten goede aan de Foundations van Van der Sar en Dirk Kuijt. ,,Laten we er met z’n allen een schitterende avond van maken”, stelt Van der Sar hoopvol. ,,De Bollenstreek is de mooiste amateurvoetbalregio in Nederland. Het voetbal leeft enorm, dat hebben we de afgelopen weken ook bij Foreholte kunnen zien. Met een mooie opkomst en opbrengst kunnen we onze regio andermaal op de kaart zetten.”

Foto: Ajax.nl

flyerdeftrainers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen