Een eenmalige geste naar de gemeente en de VV Noordwijk noemde hij het. Edwin van der Sar zag tot zijn verbazing dat zijn terugkeer onder de lat zelfs buiten de landsgrenzen werd opgepikt. ,,Het is groter geworden dan ik had gedacht. Niet dat ik daarvan zenuwachtig werd, maar ik wilde het natuurlijk wel goed doen”, vertelde Van der Sar. ,,Ik ben blij dat we via Jaap nog de 1-1 maakten in de laatste minuut.”

De puntendeling tegen Jodan Boys was niettemin een teleurstellend resultaat. Noordwijk lijkt definitief afgehaakt in de titelstrijd. Toch toonde Van der Sar zich redelijk onder de indruk van zijn tijdelijke ploeggenoten. ,,Noordwijk heeft goede spelers. Er zit snelheid in, duelkracht ook. Soms moeten ze iets slimmer zijn, maar daarvoor is het ook dit niveau.”

,,Ik vond dat we beter speelden dan donderdag tijdens de training”, vervolgt Van der Sar. ,,Dat was erg onwennig en nerveus, en niet goed. We hebben voetballend wat kansen gehad. Daar hadden er een paar van in gemoeten. We kregen bijna het deksel op de neus, maar het is uiteindelijk wel terecht dat we gelijkmaakten. We hadden minimaal een punt verdiend.”

Sar 2

Van der Sar werd na afloop de vraag gesteld of Mo Bellahcen onderdeel van een toekomstige quizvraag wordt. De laatste man die Van der Sar passeerde. ,,Maar dit is een amateurwedstrijd, ik tel deze niet”, vertelt de goalie. ,,Ik zie het ook niet als een afsluiting van mijn carrière, of als een kers op de taart.”

De 45-jarige Van der Sar zei na de wedstrijd erg moe te zijn. ,,Het coachen tijdens de wedstrijd en het goed neerzetten van de organisatie kost toch kracht.” Met het uiteindelijke resultaat kon hij leven. ,,Het zij zo. Ik laat er de rest van mijn zaterdag niet door verpesten. Laten we hopen dat mijn zoon en dochter succesvoller zijn.”

Clubliefde
Uiteraard werd Van der Sar gevraagd of een extra wedstrijd in het shirt van Noordwijk tot de mogelijkheden behoort. Eerste goalie Mustafa Amezrine is immers geblesseerd. ,,Daar ga ik niet vanuit. Het was, nogmaals, een eenmalig iets. Ik deed dit uit liefde voor de club en voor de voorzitter.”

Toch had Van der Sar er wel degelijk van genoten. ,,Zo’n goal in de laatste minuut en de kleedkamerhumor, dat zijn toch fijne momenten en dingen die ik wel heb gemist. Het is niet zo dat ik het permanent hoef terug te hebben, maar het zijn wel de gave dingen van het voetballer zijn.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)