Een ongekende mini-transfer voor VV Noordwijk. Om het verlies van Mustafa Amerzine op te vangen heeft VV Noordwijk niemand minder dan Edwin van der Sar bereid gevonden zaterdag onder de lat plaats te nemen. De recordinternational keept in ieder geval komende zaterdag thuis tegen Jodan Boys. Daarmee staat de oud-speler van Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United voor eerst sinds 28 juni 2011 weer aan de aftrap van een officiële wedstrijd. In London verloor hij toen met Manchester United de Champions League-finale tegen Barcelona (1-3).

Bestuurslid technische zaken Pieter Vink geeft tekst en uitleg: ,,In de thuiswedstrijd tegen Quick Boys raakte onze huidige eerste doelman Amezrine geblesseerd aan zijn knie. Een flinke aderlating voor ons. In een zoektocht dat adequaat op te vangen deden we een poging bij Edwin. Hij draagt de club toch een warm hart toe en is hier nog regelmatig. Na enig beraad heeft hij in ieder geval ingestemd om komende zaterdag tegen Jodan Boys te keepen. We gaan er vanuit dat het in principe voor een wedstrijd is. Dan zal Amezrine hopelijk fit zijn. Hoe dan ook is dit natuurlijk fantastisch voor ons eerste elftal maar ook voor de club. We vinden het fantastisch dat Edwin ons op deze manier wil helpen.”

De keeper Van der Sar behoeft eigenlijk geen introductie. Hij zetten zijn eerste stappen op een voetbalveld bij Foreholte in Voorhout en stapte in de jeugd over naar VV Noordwijk. Daar werd hij als A-junior opgepikt door Ajax waar hij uiteindelijk uitgroeide tot de misschien wel de beste keeper die Nederland ooit gekend heeft. En die beste keeper staat zaterdag onder de lat op de Duinwetering.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)