Kagia is het seizoen voortvarend begonnen. De ploeg uit Lisserbroek heeft de eerste drie wedstrijden in een overwinning omgezet. Gisteren werd de fusieclub Blauw-Wit/Beursbengels met 4-1 opzij gezet. Tijs van der Schinkel toonde zich content met de overwinning, maar was minder blij met het wedstrijdloze schema de komende weken. ,,We zitten nu in de winning mood, dan is het fijn als we die lijn kunnen doortrekken.’’

Na twee minuten keek Kagia al tegen een achterstand aan. Goede bedoelingen als scherp beginnen en dat soort algemeenheden konden toen reeds de prullenbak in. Van der Schinkel was ondanks de vroege tegengoal blij met het spel wat Kagia de eerste helft liet zien. ,,Je denkt na zo’n begin: ‘Dit wordt een lastig potje’, maar na twintig minuten stond het 1-1. En toen ging het lopen.”

Uiteindelijk gingen de oranjehemden met 3-1 rusten. Een weelde voor de stabiele derdeklasser. Van der Schinkel doet de tweede helft af als een simpel bedrijf. ,,Je wilt zo snel mogelijk de 4-1 maken. En de wedstrijd op slot gooien. Die treffer valt na ongeveer zeventig minuten. Dat speelt toch anders dan als het 3-2 was geworden.’’

‘Negen punten na drie wedstrijden. Het is een begin wat iedere club wil.’

Kagia heeft een legioen aan nieuwe spelers gekregen. Vooral een groot deel van de zondagtak van FC Lisse is neergestreken bij de gezelligheidsvereniging. Van der Schinkel is maar wat blij met de nieuwe manschappen: ,,Iedereen draagt op zijn manier zijn steentje bij. Het verschil met vorig seizoen is dat we in de breedte sterker zijn geworden. Gisteren ontbrak bijvoorbeeld ons centrale duo. Dat wordt dan simpel opgevangen door andere spelers.’

Negen punten na drie wedstrijden. Het is een begin wat iedere club wil. Een doelstelling wil Van der Schinkel er echter niet aan hangen. ,,We gaan er gewoon voor om zo hoog mogelijk te eindigen. Als we in de winterstop er nog zo voor staan dan kijken we wel naar de koppositie. Nu focussen we ons op de top drie, of top vier.’’

Voor de tweede keer in korte tijd moet Kagia het volgende week een weekend zonder voetbal doen. In Leiden zou men het toejuichen dat men in het weekend van drie oktober vrij is. In Lisserbroek is dat geheel anders. Van der Schinkel was liever in de winning mood gebleven. ,,Je wilt gewoon elke week voetballen. Je merkt dat deze selectie hongerig is. Dan baal ik ervan als er weer geen wedstrijd op het programma staat. Dan moeten we het met wedstrijden op een dinsdag doen. Het is niet anders.’’

Kagia – Blauw-Wit. 4-1 (3-1). 2. n.n.b. 0-1, 26. Van Kesteren 1-1, 31. Lamboo 2-1, Sluijmer 3-1, 68. Lamboo 4-1.

Bijzonderheden: 90. Sluijmer mist penalty

Kagia: Hogervorst, Imanse, Timmermans, Hoejenbos, Malhi, vd Veek, Sluymer, van der Schinkel, Van Kesteren, Lamboo (80. Zonneveld), Ligtenberg (70. Schaap).