Ook in het nieuwe kalenderjaar blijft VVSB uitstekend presteren. De Noordwijkerhouters waren zondag in een heuse subtopper met 3-0 te sterk voor UNA/Brinvast, dat een ongeslagen reeks van negen duels beëindigd zag worden. ,,We speelden echt een goede wedstrijd en waren heer en meester”, zei tweevoudig doelpuntenmaker Peet van der Slot.

,,Het was, denk ik, een leuke wedstrijd om naar te kijken. UNA is gewoon een goede ploeg, met veel goede spelers”, vervolgt Van der Slot. ,,Alleen hun linksback was iets minder. Ik denk dat Michael van Laere er wel tien keer langs is geweest en een voorzet kon geven.”

Van der Slot speelde weer eens als rechtsachter. Omar Hamdi kwam geblesseerd uit de winterstop en deed wedstrijdritme op in het tweede. ,,Het was in het begin wel even wennen”, vertelt Van der Slot. ,,Ik vul het natuurlijk anders in dan Omar, die continu naar voren opstoomt.”

Toch zou Van der Slot tot man van de wedstrijd uitgroeien. Hij scoorde de 1-0 en de 2-0. ,,Het waren twee kopgoals uit corners van Koen Bosma”, zegt de door VVSB opgeleide verdediger. ,,Koen scoorde zelf de 3-0 na een fantastische aanval. Onze doelman Ronald Van der Meer voorkwam met een prachtige redding de 2-1 en even later lag-ie bij hun in het doel. Daarmee was de wedstrijd beslist. In de slotfase hadden we nog naar een grotere uitslag kunnen uitlopen.”

VVSB steeg door de zege naar de derde plaats, vijf punten achter koploper AFC. ,,Het kan nog wel eens leuk worden”, zegt Van der Slot. ,,Iedereen is fit en in vorm en we hebben momenteel veel vertrouwen. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen krijgen we AFC hier thuis. Het zou leuk zijn als die wedstrijd nog ergens om gaat.”

Foto; Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN