width=

Voor de buitenwacht kwam het als een verrassing, voor hemzelf bestond er al een poosje weinig twijfel meer. Peet van der Slot verlaat na tien jaar de hoofdmacht van VVSB. De verdediger maakte in januari bekend te vertrekken bij de Noordwijkerhouters, kwam een maand later terug op zijn besluit, maar gaat nu toch op zoek naar een andere uitdaging. ,,Het is mooi geweest.”

De 26-jarige Van der Slot was dit seizoen niet zeker van een basisplaats. Onder de nieuwe trainer Jack Honsbeek, die Mark Schenning eind vorig jaar verving, hoopte de ras-Noordwijkerhouter op meer speelminuten. ,,Ik heb hard gewerkt, maar het houdt een keer op. Het liefst had ik willen blijven, maar voor mij is spelen gewoon belangrijk. Ik ben best wel teleurgesteld en het is ook wel een beetje pijnlijk hoe het is gelopen.”

Hechte groep
De rechtsachter begon op zijn zesde bij VVSB in de F’jes. Hij speelde meer dan tweehonderd competitieduels in de hoofdmacht, maar zag in de afgelopen jaren ook diverse spelers om zich heen stoppen. Na dit seizoen komt daar ook Vladimir Jozic bij.

,,Als UVS promoveert naar de Eerste Klasse, wordt het natuurlijk alleen maar interessanter.”

,,Het hechte groepje, met Bas Ruigrok, Stefan Kraaijvanger en Ronald van der Meer enzo, is een beetje uiteengevallen. Niet dat ik met de huidige jongens niets heb, dat is absoluut niet zo. En er is nog een aantal jongens over van de oude kern, maar je kijkt ook naar wat de rest doet. Dan moet je misschien maar eens voor wat anders gaan.”

Plezier
Van der Slot had ook geen zin meer om ‘af en toe’ een wedstrijdje te spelen. ,,Ik wil gewoon voetballen. Zeker na een week hard werken, wil ik m’n hoofd leegmaken, maar dan moet ik wel spelen. Als ik was gebleven, had ik misschien halverwege volgend seizoen gestopt. De kans was dan groot dat ik het plezier in het spelletje zou zijn kwijtgeraakt. Die grens is nu al bijna bereikt.”

De mandekker moet nog wel goed nadenken over wat hij nu gaat doen. Wellicht blijft Van der Slot wel op hoog niveau actief. ,,Dat zou zomaar kunnen, bij een club in de Bollenstreek. Maar misschien zoek ik wel een club uit Leiden. Ik woon zelf in de Breestraat, dus dat is lekker dichtbij. Wel ideaal om met de fiets naar de training te gaan. Als UVS promoveert naar de Eerste Klasse, wordt het natuurlijk alleen maar interessanter.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijkerhoutse in EK-selectie Oranje Onder-17’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)