FC Rijnvogels speelt de rest van dit seizoen eigenlijk voor niks meer. De ploeg van Jimmy Simons staat op de achtste plaats in de Hoofdklasse A en heeft na de wedstrijd bij Jodan Boys (1-2) niks meer te verliezen. Normaal gesproken stuurt een trainer zijn ploeg de wei in om verzorgd voetbal te spelen. Volgens Romano van der Stoep koos FC Rijnvogels daar deze keer niet voor. Het resultaat mocht er niettemin zijn.

Kampioen worden ze niet op De Kooltuin en een periode is ook niet realistisch. Toch wil Simons dat zijn ploeg vecht voor alle punten die er nog te behalen vallen. De Katwijkers zullen niet meer in degradatiegevaar komen en kunnen dus alvast toewerken naar het volgende seizoen.

,,We weten dat we voor niks spelen en dat is eigenlijk niet onze ingeving”, vertelt doelpuntenmaker Van der Stoep na de overwinning in Gouda. ,,Onze trainer noemt het vooral een proces waarin wij met ups en downs te maken hebben. We weten dat we goed kunnen voetballen, maar de laatste weken leverde dat geen punten op. We moeten zoveel mogelijk punten pakken en dat doen we door onze mouwen op te stropen en als echte mannen te spelen.”

Niet mooi
Simons en zijn mannen begonnen de wedstrijd goed. Jaap van Duijn zette uit een vrije trap Van der Stoep voor de keeper en die wist raak te schieten: 0-1. Vervolgens kregen de bezoekers mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar was de uitvoering niet altijd secuur.

,,Als we alles hadden verloren, dan hadden we in theorie er nog uit kunnen vliegen.”

Op slag van rust kwam de gelijkmaker bijna tot stand. Ivailo Staal maakte contact met een aanvaller van Jodan Boys en de scheidsrechter wees naar de stip. Wesley de Ruiter, die de geschorste Jeffrey Verkerk verving, keerde de strafschop en hield zo zijn ploeg op voorsprong.

Uitblinker
De sluitpost was met een aantal belangrijke reddingen één van de uitblinkers bij de Vogels. Vooral in de tweede helft kon hij zich onderscheiden. Toch viel de gelijkmaker alsnog en Van der Stoep zag waar dat aan lag. ,,Jodan Boys wisselde na die goal goed. Ze brachten een spelverdeler die de ballen goed neerlegde. Daar hadden wij veel moeite mee. Door de reddingen van Wesley bleven wij in de wedstrijd.”

De schlemiel bij de penaltysituatie, Staal, nam in de tweede helft revanche. Na een vrije trap van Van der Stoep reageerde hij erg attent en schoot hij raak: 1-2. ,,Dat was eigenlijk onze enige kans in de tweede helft. We hebben het uiteindelijk wel gedaan zoals we wilden, maar zij verdienden meer. Vooral de laatste twintig minuten hadden we het erg lastig.”

Theorie
Rijnvogels staat weliswaar veilig in de middenmoot, maar was officieel nog niet gehandhaafd. Simons wees zijn ploeg van tevoren daar op en de boodschap kwam aan. ,,We moesten ons herstellen en weer eens punten pakken”, gaat Van der Stoep verder. ,,Als we alles hadden verloren, dan hadden we er in theorie nog uit kunnen vliegen. Gelukkig hebben we dat vandaag goed opgepakt.”

Jodan Boys – FC Rijnvogels 1-2 (1-1) 2. Van der Stoep 0-1, 34. Verkaik 1-1, 86. Staal 1-2.

FC Rijnvogels: De Ruiter, Ampong, Staal, De Vlugt (84. Spierdijk), Rifai, Slegt (55. Lauhouh), Lugtigheid, Van der Stoep, Havenaar, Van Dijk, Van Duijn (82. Dijkstra).