Volwassenheid. Daar zal het komende maandag hoogstwaarschijnlijk nog wel even over gaan op de training bij FC Rijnvogels. De ploeg van Jimmy Simons speelde in de eerste helft een prima pot tegen Rijsoord en leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, maar de roodhemden maakten het zichzelf nog onnodig moeilijk. Maar door de 3-1 winst blijven de Katwijkers medekoploper samen met Sportlust’46.

„We moeten dit soort wedstrijden leren volwassen uit te spelen’’, sprak middenvelder Romano van der Stoep een dag later. „In de eerste helft speelden we goed en creëerden we heel veel kansen, maar daarvan scoorden we er uiteindelijk maar één. Dat moet er wel uit, want nu loopt het goed af, maar de volgende keer misschien niet.’’

Volwassenheid
Dat was tegen FC ’s-Gravenzande ook al het geval. FC Rijnvogels vergeet vaker de wedstrijd definitief in het slot te gooien en daardoor laten ze de tegenstander terug in het duel komen. „We moeten gewoon twee of drie keer scoren in de eerste helft, want dan is er niks aan de hand. In de tweede helft vergeten we gewoon te voetballen en geven we geen druk meer vooruit. Daardoor maken we het onszelf lastig.’’

Al na een kwartier wist Van der Stoep zelf de 1-0 te maken. Uit een vrije trap van Jaap van Duijn wist de middenvelder raak te schieten. Een afspraak die vorig seizoen al is gemaakt. Toen lukte de variant nog niet, maar nu dus wel.

„Ricardo de Vlugt had blijkbaar nog ergens energie gevonden’’

„Vorig jaar hebben Jaap en ik afgesproken dat hij de bal bij een vrije trap snel kan nemen en bij de eerste paal probeert te leggen. Jaap nam de bal kort en laag over de grond en ik kon hem goed binnentikken.’’

Na een aantal goede mogelijkheden wist het elftal van Simons halverwege de tweede helft dan eindelijk de 2-0 te maken. Uit een inworp draaide Van der Stoep snel weg en stuurde Yassin Kaabouni weg, die hem vervolgens aan Max van Steen gaf, maar de spits schoot hem op de paal. Kaabouni was er daarna heel snel bij om de voorsprong te verdubbelen.

Tien minuten voor tijd werd plotseling de aansluitingstreffer gemaakt, maar in de negentigste minuut gooide Van Duijn de wedstrijd in het slot. „Ricardo de Vlugt had blijkbaar nog ergens energie gevonden, want hij snelde het veld over en gaf hem aan Jaap die hem mooi binnenschoot.’’

Koploper
Door de overwinning blijft FC Rijnvogels samen met de ploeg uit Woerden koploper in de Hoofdklasse, maar dat zegt Van der Stoep nog niet zoveel. Het begin is ieder geval goed.

„De start van de competitie is zo belangrijk, want daardoor kom je er gelijk goed in. We bekijken het per wedstrijd, maar er zijn veel goede ploegen. Sportlust’46 is een promovendus en staat gewoon eerste, dus daarom vind ik het moeilijk om in te schatten waar wij nu precies staan.’’