Met een nieuwe nederlaag tegen GONA waart het degradatiespook op de Roodemolen nu echt openlijk rond. Het was een wedstrijd zoals vele dit jaar. Teylingen is eigenlijk niet veel minder dan de tegenstander, maar slaagt er niet in om wedstrijden in winst om te zetten. Tom van der Vlugt is dan ook duidelijk in zijn conclusie: ,,We komen gewoon tekort in deze klasse.”

In een wedstrijd die eigenlijk niet door had moeten gaan vanwege een erbarmelijk veld, openden de Sassenheimers wel de score. ,,Het veld was inderdaad abominabel, echt verschrikkelijk. Maar goed, zij konden de periode pakken en als dan de staartploeg op bezoek komt, snap ik wel dat zij die wedstrijd koste wat kost willen spelen. Toch begonnen we prima door een vroege goal van Jaap Zwetsloot. Daarna komen zij gelijk en kennen we een zwakke fase waarin zij binnen tien minuten uitlopen naar 4 – 1.”

,,Vervolgens zie je in de tweede helft het spelbeeld waar we wel vaker tegen aanlopen: wij hebben het balbezit, maar komen er niet doorheen. Uiteindelijk komen we via de penaltystip nog op 4 -2 en stap je eigenlijk met een gevoel van het veld af dat er meer in had gezeten. Maar als je keer op keer tegen dat gevoel aanloopt, kun je alleen maar concluderen dat we tekortschieten.”

Toch is Van de Vlugt nog wel strijdvaardig: ,,Natuurlijk zien ook wij het somber in, maar we hebben wel met elkaar afgesproken het seizoen waardig af te sluiten. Elke wedstrijd is er weer eentje die we kunnen winnen. Zo gaan we de komende duels dan ook benaderen. Dan kijken we aan het einde van de rit wel waar we staan.”