Van Nispen (zat.) miste afgelopen zaterdag op een haar de finale van de nacompetitie om promotie naar de Tweede Klasse. De Zilkers hadden bij winst op FC Oudewater op gemogen voor een tweede promotie op rij. Het geheim van de ‘vriendengroep’, die twee jaar geleden begon als het eerste zaterdagteam in de Zilk? ,,Heel veel plezier met elkaar hebben’’, zo heeft Rick van der Vlugt ondervonden. 

,,Doordat we allemaal vrienden zijn, kan je alles tegen elkaar zeggen, maar er moet natuurlijk ook gepresteerd worden. Want dan zijn we in staat om mooie dingen te laten zien. Dat maakt het ook zo leuk. Het is ongedwongen, maar tegelijkertijd zit er nog een bepaalde winnaarsmentaliteit in’’, vertelt ‘de oudste’ Van der Vlugt.

Een bijkomende reden voor Van der Vlugt om afgelopen zomer van een vriendenteam bij Noordwijk naar Van Nispen te verhuizen, was de aanwezigheid van zijn twee broers. ,,Voetballen met mijn twee broers, Mike en Ivo van der Vlugt, is geweldig. Dan komt er een bepaald familiegevoel in mij naar boven. Je ouders kunnen ook nog langs het veld staan, mooier kan het eigenlijk niet.  We hebben zo heel veel plezier hebben in het spelletje.”

,,Vanaf oktober (2017 red.) heb ik al niet meer getraind.”

De combinatie ongedwongenheid en prestatievoetbal sprak hem dus erg aan. De relaxte instelling van De Zilkers vertaalt zich echter ook in een lage trainingsopkomst en daar is de in Amsterdam werkende Van der Vlugt ook schuldig aan. ,,Vanaf oktober (2017 red.) heb ik al niet meer getraind. Ik houd mezelf fit in de sportschool. De afstand van de Zilk naar Amsterdam is te lang voor mij. Liever sta je twee keer in de week in het veld, maar als het zo kan, is het goed.’’

Want ook al had Van der Vlugt al in geen maanden het trainingsveld meer betreden, aan zijn spel is het niet af te lezen. Met zijn sterke fysiek verliest hij bijna geen duel en ook heeft hij een meer dan goede lange pass in zijn rechterbeen. „Ik denk dat Sven (de Ridder.red) en ik elkaar heel goed aanvullen in het centrum. Waar hij de rust heeft om alles met zijn ervaring op te lossen, speel ik met wat meer bravoure in mijn spel. Soms wil ik nog wel is een onnodige gele kaart pakken op het middenveld. Maar dat zit in mijn spel opgesloten, want ik ga alle duels met de volle honderd procent aan en dan is de timing af en toe wel is verkeerd. Ik speel altijd met heel veel inzet en ik hoop dat ik daarmee een voorbeeld kan zijn voor de rest van de groep.”

Volgend jaar gaan we toch proberen daar een niveautje hoger van te maken”

Ook het feit dat de 30-jarige verdediger weer in een eerste team speelt doet hem goed. „Ik vind, als ik nog aan prestatievoetbal kan doen, dan moet ik het nu doen anders komt het er niet meer van. Ik ben dertig en daarmee tegelijkertijd een van de oudste van deze groep, maar je wil toch blijven zoeken naar de conditionele prikkel en bekijken of je dit niveau nog aankan. Helaas wordt dat komend seizoen weer in de Derde Klasse, maar volgend jaar gaan we toch proberen om daar een niveautje hoger van te maken, want ik heb besloten om volgend jaar nog een seizoen door te gaan.”

Tekst: Roy van der Meij.

Lees ook: Transferoverzicht: de deadline nadert..
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 13 nov.
Districtsbeker
FC Rijnvogels8-0Charlois (zon.)
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-3Rijnsburgse Boys
Quick Boys3-4Westlandia
Za. 17 nov.
ASWH3-3Noordwijk
Harkemase Boys1-4Quick Boys
FC Lisse2-0Jong FC Groningen
Ter Leede4-1Capelle
FC Rijnvogels0-2Jodan Boys
RCL2-1Valken '68
Be Fair3-0Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)4-2BSC '68
Kagia5-1vv IJmuiden
Katwijk 0-0Jong Vitesse
Spakenburg1-1Rijnsburgse Boys
VVSB2-0Scheveningen
SJC2-1De Dijk
Zo. 18 nov.
Hillegom2-3LSVV
Foreholte1-4Altior
ONA1-2Teylingen
Van Nispen (zon.)1-2DIOS