FC Lisse kan op zoek naar een nieuwe teammanager voor de hoofdmacht op zaterdag. De beoogde kandidaat om die functie de rest van het seizoen te bekleden, Laurens van der Voort, trekt zich terug nu hij hoofdtrainer wordt bij zaterdagderdeklasser vv Oegstgeest. ,,Een kans als deze moet ik met beide handen aangrijpen.”

,,Ik vind het rot voor Lisse, maar het was en is mijn ambitie om als trainer voor de groep te staan. Ik heb ook vooraf gezegd tegen het bestuur van Lisse dat als een kans als deze zich voor zou doen, ik die zou pakken.” Daarmee moet Lisse dus op zoek naar een nieuwe vervanger voor wijlen Han de Haan. Een onaangename verrassing voor de club, maar een even zo positieve voor Van der Voort: ,,Dit komt echt totaal onverwacht. Vorige week was er ineens contact en niet veel later was het al rond. Als ik het had kunnen combineren met Lisse zou ik het doen, maar ja, ze spelen allebei op zaterdag.”

Lijfsbehoud
Oegstgeest was op zoek naar een nieuwe trainer nadat het onlangs brak met Jerry Ubink. De resultaten in de Derde Klasse A, dezelfde competitie waarin ook Kagia actief is, zullen meegespeeld hebben. De club staat halverwege het seizoen laatste. De doelstelling laat zich dus makkelijk raden. ,,We gaan proberen alles één kant op te krijgen en dan gaan we de puntjes sprokkelen”, aldus Van der Voort. ,,Het zal een uitdaging worden de boel op de rit te krijgen.”

Iets te bewijzen na zijn ontslag, eind november bij Voorschoten ’97, heeft Van der Voort naar eigen zeggen niet. ,,Nee natuurlijk is dat rot en zo vaak gebeurt het ook niet in het amateurvoetbal. Maar soms klikt het niet met een spelersgroep. Ik wil gewoon het liefst voor een groep staan. Het is toch een beetje een hobby, iets wat je graag doet. Dus als je de kans krijgt, moet je hem met beide handen aanpakken.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)